Annonce
Regionalt

14 anholdt med falske arbejdskontrakter ved den dansk-tyske grænse

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at de holder øje med, om tendensen med falske arbejdskontrakter fortsætter. Arkivfoto: Michael Bager
Syd- og Sønderjyllands Politis specialenhed Udlændingekontrolafdeling Vest har på en uge anholdt 14 personer med falske arbejdskontrakter. Det er en ny tendens, oplyser politiet.
Annonce

Grænsekontrol: En bølge af personer med falske arbejdskontrakter. Det er, hvad Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi oplever i øjeblikket.

Lørdag forsøgte fem bulgarer at komme til Danmark med falske arbejdskontrakter. Søndag blev de fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. De er sigtet for dokumentfalsk, da de medbragte falske arbejdskontrakter med et dansk pizzeria. Der var tale om tre mænd og to kvinder, der alle var i trediverne.

I retten søndag forklarede de, at de af en mellemmand var blevet lovet arbejde i Danmark, og at de ikke vidste, kontrakterne var falske. Den ene af mændene fortalte, at han ikke skulle arbejde men blot skulle sørge for, at de resterende fire kom til Danmark. Han er derfor blevet varetægtsfængslet i en uge, mens de øvrige er varetægtsfængslede i fire uger.

Det er dog ikke første gang, Udlændingekontrolafdeling Vest har opfanget falske arbejdskontrakter ved grænsekontrollen. For nogle dage siden blev to andre bulgarer varetægtsfængslet i fire uger for at have fremvist falske ansættelseskontrakter.

Søndag var syv ukrainere på spil, men også de blev anholdt af Udlændingekontrolafdeling Vest. De var ligeledes i besiddelse af falske ansættelseskontrakter. De forventes fremstillet i grundlovsforhør mandag.

På en uge er der altså anholdt 14 personer med den type falske papirer.
- Det er noget helt nyt, at vi ser sådan et boom af falske arbejdskontrakter, udtaler vicepolitiinspektør Allan Dalager fra Udlændingekontrolafdeling Vest i en pressemeddelelse, hvor han ligeledes gør opmærksom på, at de holder fokus på, om tendensen fortsætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Dele af programmet er offentliggjort: Koncerter, musicals og andre arrangementer flyttes til teaterbygning

Annonce