Annonce
Esbjerg

14 balletelever fik rejse til Rumænien aflyst på grund af corona: Så gik forældre og underviser i gang med at få Rumænien til Danmark

I begyndelsen af oktober trænede pigerne op til turen til Rumænien. Turen blev aflyst og erstattet af undervisning i Esbjerg. Søndag den 7. november klokken 14 laver de opvisning i Vejrup-Endrup Fritidscenter. Privatfoto
Balletelever skulle i sidste uge til Rumænien for at få undervisning, men turen blev aflyst i sidste øjeblik. I stedet får de hver dag i uge 44 undervisning af professionelle rumænske dansere i Esbjerg, afsluttet med en opvisning i Vejrup-Endrup Fritidscenter.

Vejrup: Vejrup-Endrup Fritidscenter bliver søndag den 7. november omdannet til et dansestudio, når 21 børn og unge viser deres kunnen i danseopvisningen ”Når umuligt bliver muligt”.

14 af balleteleverne skulle i uge 43 have været i den rumænske storby Cluj-Napoca for at modtage undervisning, men turen blev i sidste øjeblik aflyst på grund af corona-nedlukning i Rumænien.

I stedet gik balletunderviser Alina Harbuz Lindberg, der bor i Vejrup, og en gruppe forældre i gang med at undersøge mulighederne for undervisning og optræden på hjemmebane.

Annonce

Det lykkedes, så i ugen op til opvisningen i Vejrup bliver der trænet ihærdigt fra mandag til lørdag på Esbjerg Gymnasium, hvor en stor del af undervisningen vil blive varetaget af de professionelle rumænske dansere og danseinstruktører Alina Ciceo og Domsa Radu, som kommer til eleverne, når nu eleverne ikke kunne komme til dem.

Netop på grund af den aflyste tur, har opvisningen fået titlen ”Når umuligt bliver muligt”.

Balleteleverne kommer primært fra Bramming, Ribe og Esbjerg, og med er blandt andre er Ameli Kristensen (Jernvedlund), Astrid Dam (Bramming), Linnea Katrine Majholm (Bramming), Melissa Ladefoged (Vejrup) og Thea Boesen Sørensen (Bramming).

Mange har danset, siden de var små, og opvisningen vil være en kombination af klassisk ballet og moderne dans, og der vil både være gruppeoptrædener og solodanse.

Alle er velkomne

Opvisningen finder sted i Vejrup-Endrup Fritidscenter 7. november kl. 14. Alle er velkomne, og billetterne købes ved indgangen. Det er gratis for børn fra 0-6 år. Entreindtægterne går til blandt andet at arrangere workshops for pigerne.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Haderslev

Efter dødsulykke i farligt kryds: Nu er der afsat penge til en rundkørsel

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Annonce