Annonce
Varde

14 elever og én medarbejder er smittet med covid-19 på efterskole

Det er her på Frøstruphave Efterskole i Varde Kommune, at 14 elever og én lærer er blevet coronasmittet. Alle 141 elever og godt 30 medarbejdere blev sendt hjem, da det første positive resultat kom. Foto: Henrik Reintoft
Der bliver nødundervisning over nettet resten af ugen på Frøstruphave Efterskole, efter 14 elever og én lærer har fået konstateret covid-19. Håbet er, at dagligdagen vender tilbage på lørdag.
Annonce

Frøstrup: 14 elever og én medarbejder smittet med covid-19. Sådan var status mandag klokken 13.20 på Frøstruphave Efterskole. Det fortæller efterskoleforstander Anders Østerby.

- Der sker jo det, at vi får en elev ind på skolen, der er smittet med covid-19, uden eleven selv eller vi ved det. Vedkommende når jo at være sammen med de andre elever i et par døgn, og der kan vi jo se, at det er en smitsom sygdom, og derfor får det nogle følger, siger han.


Vi har forhåbentlig begrænset det så meget som muligt, og jeg vil gerne sige, at forældrene har været rigtig søde og opbakkende for at få det hele til at lykkes.

Forstander Anders Østerby


Derfor forbliver bygningerne tomme frem til lørdag, hvor forventningen er, at de fleste elever kan vende tilbage, fordi der er gået syv dage fra deres positive coronatest. Det kræver dog også, at de har været symptomfrie i 48 timer.

Indtil da får eleverne nødundervisning over nettet - nogenlunde som i foråret, da alle elever i landet var sendt hjem.

Annonce

Forstående forældre

Anders Østerby mener, at skolen har gjort sit bedste for at inddæmme smitten, da det blev opdaget onsdag aften, at en elev var smittet med corona. Alle eleverne var da på tur i enten Hamborg eller Berlin, men de blev alle kaldt hjem og bedt om at få taget en test. Det er de testresultater, der nu tikker ind, og som viser, at i alt 15 er blevet smittet.

- Vi har forhåbentlig begrænset det så meget som muligt, og jeg vil gerne sige, at forældrene har været rigtig søde og opbakkende for at få det hele til at lykkes, siger forstanderen.

Borgmester Erik Buhl (V) fortæller, at kommunen har talt med Sundhedsstyrelsen om situationen på Frøstruphave Efterskole, og meldingen er, at efterskolen har gjort alt det rigtige.

De smittede på efterskolen tæller kun med i statistikken over smittede i Varde Kommune, hvis de har folkeregisteradresse inden for kommunegrænsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce