Annonce
Haderslev

145 gør klar til søfestival

Vandet bliver i høj grad inddraget, når der er søfestival i Vedsted. Arkivfoto: Jacob Schultz
Der bliver masser af musik især om lørdagen, hvor der også er fri entré til festivalen ved Vedsted Sø.

VEDSTED: Området ved Vedsted Sø er i disse dage ved at blive festivalplads. 145 frivillige - flere end tidligere år - arbejder på, at området kan være klar til den femte festival, der kalder sig Danmarks naturligste.

Festivalen åbner fredag den 14. juni om aftenen, og når det hele slutter lørdag ved midnatstid, forventer Lars Boisen, fra arrangørgruppen, at et par tusinde gæster har deltaget.

Annonce

Visionen er 3500 deltagere, men det tal mangler festivalen endnu at nå.

Fredag byder på musik med Neighbours & Friends og Amalie Thørholm med band, mens entertaineren Alex Bødiker er konferencier.

- Det er en aften for det modne publikum, og der er entré, for den aften med Neighbours er dyrere for os at arrangere, siger Lars Boisen.

Til lørdagens overflødighedshorn af musik, der begynder klokken 12 og slutter 12 timer senere, er der gratis entré. Her er det den tidligere Haderslev-dreng, entertaineren Kasper Nielsen, blandt andet kendt fra "Live fra Bremen", der binder indslagene sammen.

Hovednavnet bliver Kim Larsens søn, Sylvester, sammen med orkester Nåleøjet. Festivalen får også besøg af vinderen af årets Kløften Kontest, der netop er kåret i Banehuset i Sommersted, Esben Kronborg, der ligeledes optræder under årets Kløften Festival 27.-29. juni. Også barnestjernerne fra MGP 2018, Melissa og Victoria fra Haderslev, skal på scenen.

Og mens Kløften Festivalen for første gang bliver kontantfri, kan gæsterne ved søen i Vedsted betale med det hele: Kontanter, kreditkort og mobilepay.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce