Annonce
Esbjerg

15 år efter: 82-årig jagter stadig 9,3 lottomillioner

En af de mere bizarre hændelser i dansk lotto-historie har udspillet sig i Strandvejens Kiosk i Sædding. Her forlod en lottospiller sin kupon ved disken uvidende om, at den var 9,3 millioner kroner værd. Vinderen er aldrig blevet fundet, og derfor prøver håbefulde stadig at få fingre i millionerne. Arkivfoto

Vinderen af 9,3 millioner lottokroner fra 2002 er aldrig blevet fundet. At det nu er 15 år siden, er dog ingen hindring for de håbefulde. En af dem er Johannes Nielsen og han har ingen intentioner om at give op.

Esbjerg: Selv om det er mere end 15 år siden, at en lottokupon med en Jokergevinst på 9,3 millioner kroner blev efterladt på disken i Strandvejens Kiosk i Sædding, lever sagen endnu. Vinderen blev nemlig aldrig fundet, og derfor forsøger lykkeriddere stadig at få fingre i millionerne.

En af de mere ihærdige millionjægere er 82-årige Johannes Nielsen fra Sædding. Han er så sikker på, at han er den rette indehaver af vinderkuponen, at han indtil videre ifølge sine egne oplysninger har brugt i omegnen af 300.000 kroner på advokatudgifter.

- Selv om min hustru har bønfaldt mig om at droppe sagen, har jeg alle intentioner om at fortsætte. Jeg ved, at det er min kupon, og jeg skal nok bevise det. Bare vent og se, siger Johannes Nielsen.

Udbetaling af gevinster fra Danske Spil

Ifølge Danske Spils regelsæt skal forhandleren altid udbetale gevinster under 2000 kroner.Ved præmier på mellem 2000 og 10.000 kroner afgør forhandleren, om han selv kan udbetale gevinsten - eller om spilleren skal henvises til banken.

Præmier på 10.000 kroner og derover skal altid udbetales af banken. Vinderen skal i så fald henvende sig i en af de banker, der samarbejder med Danske Spil. Man skal dog altid præmiesøge sin kvittering hos en forhandler, inden man henvender sig hos banken.

Gevinster under 200 kroner forældes efter 90 dage. Gevinster på 200 kroner eller derover forældes efter et år.

Kilde: Danske Spil

Vil have sagen for Højesteret

Han har siden 2002, med hjælp fra tre forskellige advokater, forsøgt sig ved både Danske Spil, Syd og Sønderjyllands Politi, Spillemyndigheden under Skat, Statsadvokaten i Viborg, Retten i Esbjerg og Folketingets Ombudsmand - men lige lidt hjælper det. Gang på gang bliver han afvist. Johannes har ikke beviser nok.

- Det er blevet et spørgsmål om princip. Jeg mangler ingenting rent økonomisk og jeg har penge nok til både ferie og fritid, men jeg ved, at jeg har ret. Det er det, der driver mig og jeg tror på, at jeg en dag vil kunne bevise, at kuponen er min, siger Johannes Nielsen.

Han arbejder nu på at få sagen prøvet i både Vestre Landsret og Højesteret.

Annonce

Flere end 200 har forsøgt

Hos Danske Spil kan man ikke udtale sig specifikt om Johannes sag, men man bekræfter, at ejeren af de 9,3 millioner kroner stadig mangler.

- Man søgte jo ellers via både lokalpolitiet og medierne dengang og flere end 200 henvendte sig, men ingen af dem har kunne bevise det, siger Thea Gade-Rasmussen, kommunikationsrådgiver ved Danske Spil.

I samarbejde med politiet blev vinderkuponen også testet for fingeraftryk, men lige lidt hjalp det. Hos Danske Spil håber man dog stadig, at den rette ejer kan findes.

- Der er nogle detaljer på kuponen, der kan forbinde den til den retmæssige ejer, så helt umuligt er det i hvert fald ikke, siger Thea Gade-Rasmussen.

Annonce

Fristen er udløbet, men...

Skulle den retmæssige vinder en dag indfinde sig, er det dog ikke sikkert, at pengepræmien på 9,3 millioner kroner følger med. Ifølge Danske Spils regelsæt forældes gevinster på 200 kroner eller derover efter et år, men i det her tilfælde er man dog klar til at gøre en undtagelse, oplyser Thea Gade-Rasmussen.

- Når fristen udløber, ryger præmiepengene tilbage i puljen, så de kan komme andre lottovindere til gode. Vi er dog ikke fuldstændig rigide, hvad præmieudbetaling angår, siger hun og tilføjer:

- Derfor er vi også stadig villige til at udbetale pengene, hvis den rette ejer henvender sig og kan oplyse alle de korrekte detaljer. Ikke mindst fordi det er en ret speciel sag. Det er ikke ret tit, at der opstår tvister om ejerskabet af en kupon.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Vognmand får bøde på 20.000 kroner for glemt adresseændring: Nu er han parat til at gå i retten

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Tyskerne er tossede med sønderjysk liebhaveri: Ejendomsmægler oplever stigning på 350 procent

Varde For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Kolding

Ulovligt fiskeri opdaget i Kolding Fjord: Syv åleruser fundet tæt på havn - ejer står til bøde

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Aabenraa For abonnenter

Byen kommer tættere på: Faxe Kalk er bekymret for udviklingen på havnen

Kolding For abonnenter

Beboere i landsby er bekymrede og retter kritik af botilbud efter brand: De tager ikke vores klager alvorligt

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Erhverv For abonnenter

Vognmand kæmpede for at holde lastbiler på vejen: Nu har mangel på chauffører tvunget ham til at sælge 15 lastbiler

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg floppede: En helt igennem sjasket præstation

Sønderborg

Venstre vil tage statsministeren på ordet: - Vi skal turde frigøre folkeskolerne i Sønderborg

Annonce