Annonce
Tønder

15-årig anholdt for hærværk på politistation

15-årig mistede knallerten i weekenden. Arkivfoto: Michael Bager

Bægeret flød gevaldigt over for en 15-årig knallertkører, efter han fik konfiskeret sin tunede knallert i Tønder søndag eftermiddag. Han forsøgte nemlig at hævne sig på ordensmagten søndag aften.

TØNDER: Det hører til sjældenhederne, at en forseelse i trafikken også bliver til en sag om hærværk, men det er lige hvad en 15-årig dreng fra Rødekro fik på samvittigheden søndag. Han kørte på sin knallert ad Nørregade i Tønder og blev standset - faktisk lige ud for politistationen.

Han blev vinket ind til siden, da en patrulje ville tjekke, om knallerten var tunet. Det viste sig at holde stik, og den tunede knallert blev derfor inddraget.

Knallertkøreren var imidlertid svært utilfreds med inddragelsen, og derfor besluttede han sig angiveligt for at tage sagen i egen hånd.

Klokken 21.00 klatrede han over hegnet til selv samme politistation og kastede sten gennem ruderne på to private biler, der stod parkeret inde på politigårdens område, forklarer Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Den 15-årige blev anholdt på stedet, og han er fortsat i politiets varetægt, da han skal fremstilles nu.

Gårsdagens hærværk ikke det første, den 15-årige er blevet sigtet for. Han er også sigtet for seriehærværk på biler i blandt andet Aabenraa. Det skete tidligere i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce