x
Annonce
Tønder

15-årig anholdt for hærværk på politistation

15-årig mistede knallerten i weekenden. Arkivfoto: Michael Bager

Bægeret flød gevaldigt over for en 15-årig knallertkører, efter han fik konfiskeret sin tunede knallert i Tønder søndag eftermiddag. Han forsøgte nemlig at hævne sig på ordensmagten søndag aften.

TØNDER: Det hører til sjældenhederne, at en forseelse i trafikken også bliver til en sag om hærværk, men det er lige hvad en 15-årig dreng fra Rødekro fik på samvittigheden søndag. Han kørte på sin knallert ad Nørregade i Tønder og blev standset - faktisk lige ud for politistationen.

Han blev vinket ind til siden, da en patrulje ville tjekke, om knallerten var tunet. Det viste sig at holde stik, og den tunede knallert blev derfor inddraget.

Knallertkøreren var imidlertid svært utilfreds med inddragelsen, og derfor besluttede han sig angiveligt for at tage sagen i egen hånd.

Klokken 21.00 klatrede han over hegnet til selv samme politistation og kastede sten gennem ruderne på to private biler, der stod parkeret inde på politigårdens område, forklarer Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Den 15-årige blev anholdt på stedet, og han er fortsat i politiets varetægt, da han skal fremstilles nu.

Gårsdagens hærværk ikke det første, den 15-årige er blevet sigtet for. Han er også sigtet for seriehærværk på biler i blandt andet Aabenraa. Det skete tidligere i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce