Annonce
Læserbrev

15 årig gammel undtagelse fortaber sig i glemslen

Læserbrev: I JydskeVestkysten den 15. februar er der en artikel med overskriften: ”Den pantfri øldåses svanesang”. Per Bank, som er øverste direktør for Bilka- Føtex- og Netto-kæderne har været syd for grænsen, og så vidt jeg forstår JydskeVestkystens artikel vil han nu forsøge at få fjernet ordningen med at danskere kan købe pantfri dåser i de tyske grænsebutikker. Per Bank mener, at den ordning er fuldstændig ulogisk, hvilket jeg og andre i læserbreve mange gange har skrevet, men til forskel fra os har Per Bank ikke kun ordet i sin magt, men forhåbentlig også magt bag sine ord.

JydskeVestkysten skriver, at ifølge Skatteministeriet vil det give en halv milliard kroner i meromsætning om året i de danske dagligvarebutikker, hvis der kommer pant på grænsehandelsdåserne. Danskeres indkøb i tyske grænsebutikker har forårsaget butikslukninger i landdistrikter og dermed øget affolkning.

Så vidt, som jeg kan se på JydskeVestkystens artikel, så mener Per Bank, at der skal betales dåsepant, hvor dåserne købes, og at panten også bliver tilbagebetalt, hvor dåserne købes. Det er præcis det synspunkt som er skrevet i mange læserbreve i årenes løb. – Men forhåbentlig kan Per Banks besøg blive begyndelsen på ”Den pantfri øldåses svanesang”

JydskeVestkysten skriver, at årsagen til denne mere end 15 år gamle undtagelse fortaber sig i glemslen, men det bør ikke ske. Jeg ønsker at vide, hvilke danske myndigheder, der har deltaget i beslutningsprocessen og dermed accepteret en ordning, som er fuldstændig uden fornuftig begrundelse, og som har gjort uoprettelig skade i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce