Annonce
Aabenraa

15-årig havde gaspistol med i skole: Sigtet for trusler på livet

Politiet havde travlt med at finde en gaspistol torsdag. Arkivfoto: Colourbox

En 15-årig dreng er blevet sigtet for trusler på livet efter at have haft en gaspistol med i skole i Rødekro.

Rødekro: Der opstod et større postyr på en skole i Rødekro torsdag formiddag, da politiet fik en melding om, at en 15-årig dreng havde en gaspistol med i skole, som han viste frem over for andre elever. Efterfølgende fik politiet også oplysninger om, at der på et digitalt netværk blev diskuteret skoleskyderi.

Det førte til, at politiet klokken 11.32 anholdt den 15-årige dreng og sigtede ham for trusler på livet og overtrædelse af våbenloven.

- Han erkendte at have været i besiddelse af en gaspistol, men at den var blevet overdraget til en 13-årig dreng, siger politikommissær Jens Peter Rudbeck, der er leder af lokal efterforskning på Områdestation Syd i Sønderborg.

Annonce

Begge er løsladt

Efter oplysningerne om, at gaspistolen var blevet overdraget til en 13-årig, fandt politiet frem til hans bopæl, og midt på eftermiddagen foretog betjente en ransagning af huset med samtykke fra den 13-åriges mor.

- Her blev gaspistolen fundet, og den 13-årige blev anholdt og afhørt under tilsyn af de sociale myndigheder, siger Jens Peter Rudbeck.

Den 15-årige blev afhørt torsdag aften, men begge er løsladt igen.

Politiet ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvor ransagningen fandt sted og vil heller ikke oplyse, om det har sammenhæng med et større politiopbud, som fandt sted i Hjordkær torsdag eftermiddag.

- Vi har været mange steder i går i forbindelse med den her sag, siger Jens Peter Rudbeck.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce