Annonce
Esbjerg

15-årig pige kunne ikke stave til 'høne'

Birthe Møller var i fem måneder mentor for en ordblind pige i Esbjerg Kommune, som på den tid blev markant bedre til at læse og kunne flere tabeller. Da Birthe Møller og pigen begyndte at tale om, at det ville være godt med et ophold på ordblindeefterskole, blev Birthe Møller pludselig opsagt som mentor med henvisning til, at hun "forvirrede pigen". Arkivfoto
Hun kommer aldrig til at lære det, lød holdningen fra skolen, da Birthe Møller blev mentor for en 15-årig formentlig ordblind pige. Men med Birthe Møllers vedholdende træning fik hun lært at læse.
Annonce

ESBJERG: Rystende.

Det ord bruger Birthe Møller til at beskrive den indstilling, som både skolen og døgninstitutionen havde - og stadig har - til en 15-årig formentlig ordblind pige i Esbjerg Kommune, som er anbragt uden for hjemmet.

Birthe Møller blev tidligere på året pigens mentor i forbindelse med et støtteprojekt for anbragte børn, og som tidligere ansat på en efterskole for bogligt svage elever kunne hun slet ikke forstå, hvorfor pigen ikke fik mere hjælp med sin ordblindhed.

- Hun gik i specialklasse, og da jeg bad om at få hende testet for ordblindhed, lød svaret, at man slet ikke tester specialklasseelever for ordblindhed, for de bliver alle undervist, som om de er det. Desuden kunne læreren ikke undervise i it-udstyr og brugte det aldrig i undervisningen. For så skulle han gå og tjekke, om eleverne var på de sociale medier, og det ville han ikke, fortæller Birthe Møller.

Annonce

De ødelægger menneskeliv

I en opgave, hvor pigen skulle skrive "hest, hane, høne og hund", kunne pigen kun skrive "hund", ligesom hun heller ikke kunne totabellen. Det fik Birthe Møller til at gå i Rema1000 og købe Søren og Mette-bøger, og så satte hun ind med effektiv lektiehjælp.

Der blev trænet læsning og tabeller. Fem måneder var pigen blevet meget bedre til at læse.

- Hun blev faktisk god til at læse, og hun var så stolt og glad. På institutionen og fra skolens side havde de sagt, at hun ikke kunne lære mere. Jeg er så rystet over det, og det er lige til at græde over. Det er jo menneskeliv, de ødelægger, siger Birthe Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce