Annonce
Esbjerg

15,8 millioner mellem dyreste og billigste: Esbjergs boligmarked huser et vidt spænd af boliger

2019 var et godt år for hussalget i Esbjerg Kommune, der med 1098 overrakte husnøgler overhalede København. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Når det kommer til boligpriser er der et markant spænd mellem dyrt og billigt i Esbjerg Kommune, der sidste år opnåede en en stigning i antallet af hussalg.

Esbjerg Kommune: Der er kæmpe forskel mellem høj og lav, når det kommer til boligpriser i Esbjerg Kommune. I øjeblikket er der 15.845.000 millioner kroner mellem den dyreste og den billigste bolig, der er udbudt til salg. Det fremgår af Boligsiden.dk.

Den dyreste bolig findes på Krogsgårdsvej 7 i Tjæreborg. For 15.995.000 kan du blive den nye ejer af ejendommen navngivet "Krogsgård Hovedgård" - en landejendom hvis historie kan dateres flere århundreder tilbage. Før den nuværende ejendom blev opført i 1934, har Krogsgård Hovedgård været hjem for Wenzel Rothkirck, der udover at være kongelig ridelærer også formåede at redde Christian IV's liv ved at give kongen sin hest under Trediveårskrigen.

Boligarealet er på 180 kvadratmeter, mens grunden er på hele 68 hektar. Ejendommen ligger mellem Vadehavet og Tjæreborg og med til grunden følger egen sø, skov og strandgrund.

Den billigste bolig findes på Koldingvej 39 to kilometer uden for Ribe. Her sælges en villa på 88 kvadratmeter, der blev bygget i 1877 . Denne bolig har en kontantpris på 150.000 kroner. Ifølge ejendomsmægleren Home har boligen stået ubeboet i de sidste mange år og kvalificerer sig i øjeblikket som "ikke egnet til beboelse".

Annonce

Esbjerg med i klub 1000

Ifølge Boligsiden blev Esbjerg Kommune i 2019 optaget som et nyt medlem i "hushandlens klub 1.000", med 1.098 hushandler sidste år - en stigning på 107 sammenlignet med 2018.

- Hushandlen i Esbjerg har haft et forrygende 2019, og den vestjyske by er stormet ind i Klub 1000 som det ottende medlem ud af syv kommuner, der også opnåede den flotte milepæl i 2018, og som har gentaget bedriften i år, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden i en pressemeddelelse.

Med det store antal af hushandler ender Esbjerg som femte bedst på listen over kommuner med flest hussalg. Dermed overhaler kommunen København, der ender på en syvende plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce