Annonce
Esbjerg

15,8 millioner mellem dyreste og billigste: Esbjergs boligmarked huser et vidt spænd af boliger

2019 var et godt år for hussalget i Esbjerg Kommune, der med 1098 overrakte husnøgler overhalede København. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Når det kommer til boligpriser er der et markant spænd mellem dyrt og billigt i Esbjerg Kommune, der sidste år opnåede en en stigning i antallet af hussalg.
Annonce

Esbjerg Kommune: Der er kæmpe forskel mellem høj og lav, når det kommer til boligpriser i Esbjerg Kommune. I øjeblikket er der 15.845.000 millioner kroner mellem den dyreste og den billigste bolig, der er udbudt til salg. Det fremgår af Boligsiden.dk.

Den dyreste bolig findes på Krogsgårdsvej 7 i Tjæreborg. For 15.995.000 kan du blive den nye ejer af ejendommen navngivet "Krogsgård Hovedgård" - en landejendom hvis historie kan dateres flere århundreder tilbage. Før den nuværende ejendom blev opført i 1934, har Krogsgård Hovedgård været hjem for Wenzel Rothkirck, der udover at være kongelig ridelærer også formåede at redde Christian IV's liv ved at give kongen sin hest under Trediveårskrigen.

Boligarealet er på 180 kvadratmeter, mens grunden er på hele 68 hektar. Ejendommen ligger mellem Vadehavet og Tjæreborg og med til grunden følger egen sø, skov og strandgrund.

Den billigste bolig findes på Koldingvej 39 to kilometer uden for Ribe. Her sælges en villa på 88 kvadratmeter, der blev bygget i 1877 . Denne bolig har en kontantpris på 150.000 kroner. Ifølge ejendomsmægleren Home har boligen stået ubeboet i de sidste mange år og kvalificerer sig i øjeblikket som "ikke egnet til beboelse".

Annonce

Esbjerg med i klub 1000

Ifølge Boligsiden blev Esbjerg Kommune i 2019 optaget som et nyt medlem i "hushandlens klub 1.000", med 1.098 hushandler sidste år - en stigning på 107 sammenlignet med 2018.

- Hushandlen i Esbjerg har haft et forrygende 2019, og den vestjyske by er stormet ind i Klub 1000 som det ottende medlem ud af syv kommuner, der også opnåede den flotte milepæl i 2018, og som har gentaget bedriften i år, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden i en pressemeddelelse.

Med det store antal af hushandler ender Esbjerg som femte bedst på listen over kommuner med flest hussalg. Dermed overhaler kommunen København, der ender på en syvende plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

De gule veste på Debelvej

Annonce