Annonce
Sønderborg

15 foreninger og haller får 1,8 millioner kroner til renoveringer

Halbestyrer Thomas Worm Larsen glæder sig over, at Sydals-Hallen har fået penge til et forprojekt, der skal belyse hallens ønsker for fremtiden. Foto: Timo Battefeld

Kulturudvalget har givet penge til renoveringer og energirenoveringer hos en række foreninger og haller. Sydals-Hallen får penge til et forprojekt, som skal undersøge en større renovering samt en hal 2.

Sønderborg: Hos 15 foreninger og selvejende institutioner skal der i den kommende tid bruges penge på renoveringer og energirenoveringer. Udvalget for kultur, idræt, handel og turisme har uddelt 1,8 millioner kroner fra anlægspuljen til idrætsområdet.

- Vi har tilgodeset samtlige ansøgere, og det er jeg glad for. Det understreger, at vi har et bredt idrætsudbud. Vi giver ikke kun penge til større forkromende projekter, men har også fokus på vedligeholde af de faciliteter, der er, siger Stephan Kleinschmidt (Sl.P.), der er udvalgsformand.

Der var 16 ansøgninger, hvor ringriderfesten i Tandslet fik nej til sin ansøgning, da ringriderfesten fik del i den pulje til ringriderforeninger, som blev uddelt på sidste kulturudvalgsmøde.

Pengene går blandt andre til Benniksgaard Golf Klub, der får 248.000 kroner til renovering af en bane, Ulkebøl-Hallen, der får 300.000 kroner til renovering af forhallen, og Augustenborg-Hallerne, der får 250.000 kroner til renovering af atriumgård.

De øvrige projekter, der har fået penge er: BUI Motion, 90.000 til redskabsskur. Ældre Sagen Broager, 30.000 til strøm i klubhus. Gråsten Tennisklub 20.000 til nyt hegn. Sønderborg Golfklub 300.000 til nyt undervisningsområde. Nordborg Roklub 120.000 til energirenovering af klubhus. Ketting Klubhus 70.000 til udskiftning af opvarmning. Gråsten Tennisklub 30.000 til reparation af vandanlæg. Sønderborg Tennisklub 65.000 til energirenovering af klubhus. Sønderborg Ridecenter 100.000 til udskiftning af lysstofrør til led.

Ønske om hal 2 i Tandslet

Sydals-Hallen har fået 170.000 kroner til udarbejdelse til et projektforslag på, hvordan hallen skal omdannes bygningsmæssigt i fremtiden. Hallen vil kigge på hovedindgangen, kantine, omklædning og fitness. Det koster 170.000 kroner at få et arkitektfirma til at lave et projektforslag.

- Det betyder jo alt, at vi har fået de penge. Vi har en ældre hal fra 1969, som trænger til en kærlig hånd. Det her gør, at vi kan få lavet de endelige tegninger. Vi vælter os ikke i penge, så den håndsrækning fra udvalget er nødvendig for at komme videre, siger Thomas Worm Larsen, der er halbestyrer.

Projektplanen skal også belyse behovet for en hal 2.

- Vi er presset på kapacitet og haltider. Lige nu har vi ikke optimale forhold, som vi gerne vil tilbyde de foreninger, der kommer her, siger Thomas Worm Larsen.

Hallen har også fået 30.000 kroner til udskiftning af otte cirkulationspumper som et led i energioptimeringer i hallen.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Esbjerg

Bilfærge til Fanø sat ud af spillet: Passagerfærge sat ind

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Annonce