Annonce
Sønderborg

15 foreninger og haller får 1,8 millioner kroner til renoveringer

Halbestyrer Thomas Worm Larsen glæder sig over, at Sydals-Hallen har fået penge til et forprojekt, der skal belyse hallens ønsker for fremtiden. Foto: Timo Battefeld

Kulturudvalget har givet penge til renoveringer og energirenoveringer hos en række foreninger og haller. Sydals-Hallen får penge til et forprojekt, som skal undersøge en større renovering samt en hal 2.

Sønderborg: Hos 15 foreninger og selvejende institutioner skal der i den kommende tid bruges penge på renoveringer og energirenoveringer. Udvalget for kultur, idræt, handel og turisme har uddelt 1,8 millioner kroner fra anlægspuljen til idrætsområdet.

- Vi har tilgodeset samtlige ansøgere, og det er jeg glad for. Det understreger, at vi har et bredt idrætsudbud. Vi giver ikke kun penge til større forkromende projekter, men har også fokus på vedligeholde af de faciliteter, der er, siger Stephan Kleinschmidt (Sl.P.), der er udvalgsformand.

Der var 16 ansøgninger, hvor ringriderfesten i Tandslet fik nej til sin ansøgning, da ringriderfesten fik del i den pulje til ringriderforeninger, som blev uddelt på sidste kulturudvalgsmøde.

Pengene går blandt andre til Benniksgaard Golf Klub, der får 248.000 kroner til renovering af en bane, Ulkebøl-Hallen, der får 300.000 kroner til renovering af forhallen, og Augustenborg-Hallerne, der får 250.000 kroner til renovering af atriumgård.

De øvrige projekter, der har fået penge er: BUI Motion, 90.000 til redskabsskur. Ældre Sagen Broager, 30.000 til strøm i klubhus. Gråsten Tennisklub 20.000 til nyt hegn. Sønderborg Golfklub 300.000 til nyt undervisningsområde. Nordborg Roklub 120.000 til energirenovering af klubhus. Ketting Klubhus 70.000 til udskiftning af opvarmning. Gråsten Tennisklub 30.000 til reparation af vandanlæg. Sønderborg Tennisklub 65.000 til energirenovering af klubhus. Sønderborg Ridecenter 100.000 til udskiftning af lysstofrør til led.

Ønske om hal 2 i Tandslet

Sydals-Hallen har fået 170.000 kroner til udarbejdelse til et projektforslag på, hvordan hallen skal omdannes bygningsmæssigt i fremtiden. Hallen vil kigge på hovedindgangen, kantine, omklædning og fitness. Det koster 170.000 kroner at få et arkitektfirma til at lave et projektforslag.

- Det betyder jo alt, at vi har fået de penge. Vi har en ældre hal fra 1969, som trænger til en kærlig hånd. Det her gør, at vi kan få lavet de endelige tegninger. Vi vælter os ikke i penge, så den håndsrækning fra udvalget er nødvendig for at komme videre, siger Thomas Worm Larsen, der er halbestyrer.

Projektplanen skal også belyse behovet for en hal 2.

- Vi er presset på kapacitet og haltider. Lige nu har vi ikke optimale forhold, som vi gerne vil tilbyde de foreninger, der kommer her, siger Thomas Worm Larsen.

Hallen har også fået 30.000 kroner til udskiftning af otte cirkulationspumper som et led i energioptimeringer i hallen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

Esbjerg

Giftigt stof som jagtes landet over fundet i to å-løb i Esbjerg: Nedslående nyt, siger udvalgsformand

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Annonce