Annonce
112

15 personer opholdt sig i parkeringskælder: Flere af dem sigtet for at overtræde forsamlingsforbud

Politiet er mere synlige i gadebilledet i disse corona-tider end normalt. Arkivfoto: Michael Bager
Op mod 15 personer opholdt sig i weekenden i parkeringshuset på Toldbodgade, og det har medført, at 11 er blevet sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, skriver politiet i en pressemeddelelse.
Annonce

Kolding: En række personer er i løbet af weekenden blevet sigtet for at overtræde regeringens forsamlingsforbud, der forbyder flere end 10 personer at være samlet ad gangen.

Sydøstjyllands Politi oplyser således i en pressemeddelelse, at 14-15 personer trods restriktionerne var samlet i parkeringshuset i Toldbodgade. Ved politiets ankomst tog nogle få af de unge benene på nakken og stak af, men politiet oplyser, at størstedelen af dem er blevet sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet.

I alt er 11 af personerne, der opholdt sig i parkeringskælderen blevet sigtet, skriver politiet.

De 11 personer, der ikke nåede at stikke af, vil blive straffet med en bøde på 1500 kroner hver.

Bødetakster

  • Personer, som ikke efterkommer politiets påbud og anvisninger, vil som udgangspunkt blive straffet med en bøde på 1500 kroner. Det gælder også, hvis eksempelvis en caféejer ikke overholder restriktionerne og lukker flere end ti kunder ind.
  • Bøden for manglende overholdelse af lukkekrav for restauranter, butikker, sport- og fritidsfaciliteter og lignende er en smule større. Her straffes man således med en bøde på 5000 kroner.
  • Kilde: Anklagemyndigheden
Annonce

Misforståelser

Sydøstjyllands Politi har mellem fredag klokken 07.00 og søndag klokken 07.00 modtaget i alt 42 anmeldelser om folk, der var mistænkt for at overtræde regeringens restriktioner. Det har primært drejet sig om for store forsamlinger og caféer, restauranter eller lignende, der har forbrudt sig mod reglerne.

Politiet oplyser i pressemeddelelsen, at den ene anmeldelse drejede sig om, at for mange mennesker var samlet foran en opgang i Kolding. Derudover har politiet blandt andet modtaget anmeldelser om, at der var for mange mennesker på en skaterbane, på en p-plads og ved Randbøl Hede syd for Billund.

Derudover drejede to anmeldelser sig om, at der var for mange biler i forbindelse med genåbningen af to genbrugspladser, skriver politiet. Samtidig er to værtshuse og en massageklinik blevet mødt med krav om lukning.

Det er dog kun episoden i parkeringshuset på Toldbodgade, der har medført sigtelser, oplyser politiet.

"I de nævnte anmeldelser har der i flere tilfælde været tale om misforståelser, eller også har der ikke ved politiets ankomst været nogen overtrædelse," skriver politiet i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce