Annonce
Vejen

150-års fødselsdag fejret på Gesten Børnecenter

Hele Gesten Børnecenter var samlet for at fejre Urs og Peders 150-års fødselsdag. Privatfoto

GESTEN: Ingen af dem havde egentlig fødselsdag, men det afholdt ikke Gesten Børnecenter fra at fejre pedel Urs Blattmann og hans medhjælper Peder Due.

Urs Blattmann 70 år og ti måneder gammel, mens Peder Due har rundet 79 år og to måneder. Lægger man det sammen, fylder de to i alt 150 år. Det blev fejret i fredags.

Det blev fejret i gymnastiksalen af alle børnecenterets børnehave- og skolebørn samt personalet og andre gæster. Der blev sunget, spist kage og centerleder Janus Harloff Lynggaard tog i sin tale børnene med tilbage til 1940’erne, hvor de to ’fødselarer’ er fra.

Annonce
Gesten Børnecenter fejrede fredag Urs Blattmann ( til venstre) og Peder Dues tilsammen 150-års fødselsdag. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce