Annonce
Regionalt

1502 nye smittede: Men over to procent af syddanskerne har nu påbegyndt vaccination

Samlet set er 186.661 personer nu testet positiv for corona i Danmark. Det er en stigning på 1502 siden onsdag. Foto: Ritzau Scanpix/Andreas Gebert, Reuters
På grund af tekniske problemer oplyste Statens Serum Institut kun få coronatal torsdag. Til gengæld kunne instituttet opdatere om udviklingen i påbegyndte vaccinationer, som har taget et pænt hop frem.
Annonce

Covid-19: På grund af tekniske problemer ved Statens Serum Institut (SSI) blev de kommunale coronatal ikke opdateret torsdag.

SSI kunne dog meddele, at antallet af indlagte coronapatienter på landsplan er faldet med 20, så der torsdag i alt var 839 indlagte. Af disse lå 128 på en intensivafdeling, og 92 var i respirator.

Derudover kunne instituttet fortælle, at der over 29 timer havde været 1502 nye smittede på landsplan herhjemme.

Annonce

10.910 nye vaccinationer

Det kunne til gengæld godt lade sig gøre at opdatere den daglige vaccinationsoversigt, og denne viser, at 10.910 personer påbegyndte vaccination onsdag. Det er markant flere end de forrige dage, da der blot var 453 personer tirsdag, 653 personer mandag og 813 personer søndag, som påbegyndte vaccination.

Med onsdagens påbegyndte vaccinationer er der nu i alt 129.170 personer, som har modtaget første stik af en corona-vaccination i Danmark. Det svarer til 2,21 procent af befolkningen.

Det gør Danmark til det land i EU, som er længst fremme med at vaccinere befolkningen, skriver Ritzau. Sammenlignet med resten af verden ligger Danmark nummer seks.

I Region Syddanmark er der 26.235 personer, som har fået det første stik i armen, og det betyder, at 2,14 procent af indbyggerne i regionen har påbegyndt vaccinen. Alle danske regioner ligger nogenlunde lige på dette punkt, da vaccinerne er fordelt ud i regionerne baseret på indbyggertallene.

Annonce

Første Moderna-vaccine givet

Indtil videre har alle danskere, som er påbegyndt vaccinationen, modtaget den vaccine, som er udviklet af Pfizer/BioNTech, men tirsdag modtog Danmark sine første doser af den anden godkendte vaccine fra Moderna.

Alle 4800 doser fra første leverance herfra er leveret til Region Syddanmark, og torsdag blev 75-årige Andy Thomsen fra Vejle den første dansker til at modtage en Moderna-vaccine.

Fra næste uge vil de første borgere herhjemme også begynde at modtage andet stik af en vaccine, og det betyder, at vi vil begynde at se en nedgang i antallet af nye daglige vaccinationer. Det oplyser Danske Regioner ifølge TV2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Live fra Venstres landsmøde: Inger Støjberg får ordet, når Stephanie Lose tager over som næstformand

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce