Annonce
Indland

1591 personer i Danmark bekræftet smittet med coronavirus

Andreas Gebert/Reuters
131 personer yderligere er konstateret smittet med coronavirus tirsdag. Mandag var der 1460 smittetilfælde.

1591 personer er konstateret smittet med coronavirus i Danmark, viser tal tirsdag eftermiddag fra Statens Serum Institut.

Det er en stigning fra 1460 personer mandag. Tidligere tirsdag var 1577 personer bekræftet smittet i Danmark.

Der regnes med et betydeligt mørketal, da ikke alle med symptomer bliver testet for smitte. Derfor er der reelt flere, som er smittet med coronavirus.

I alt er 13.988 personer i Danmark blevet testet. Opgørelsen over antal testede personer omfatter imidlertid ikke de test, hvor der ikke foreligger svar på testen.

Danmark har skiftet teststrategi. Derfor går myndigheder herhjemme nu efter at teste så mange som muligt.

Der mangler imidlertid testkapacitet. Men det arbejdes der på at få løst, har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyst på et pressemøde tirsdag.

Det er konkret ansatte på sundheds- og ældreområdet og flere i gruppen af patienter med lette symptomer, som hyppigere vil blive testet.

Der er ikke noget tal for, hvor mange som er blevet raskmeldte, efter at de har haft coronavirus. Raskmeldte indgår fortsat i opgørelsen over antallet af smittede i alt herhjemme.

I Færøerne er der 122 personer bekræftet smittet. Tallet for Grønland er fire.

I alt 32 personer er døde af coronavirus i Danmark, blev det oplyst tidligere tirsdag. Det er otte flere end mandag.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyste tirsdag, at medianalderen for de døde er 77 år.

Han oplyste ikke en gennemsnitsalder.

Fra mandag til tirsdag er antallet af indlagte danskere med coronavirus er steget til 301 personer. Dermed er der på det seneste døgn blevet indlagt 47 danskere.

Heraf er 69 indlagt på intensiv. Det oplyste Sundhedsstyrelsen tirsdag middag.

58 af de indlagte på intensiv har i øjeblikket brug for respirator.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce