Annonce
112

16-årig dreng sigtes for omfattende graffiti-hærværk

Et af de ni tilfælde af graffiti-hærværk i Bramming og Endrup er disse tags, som er blevet spraymalet på tribunen på Bramming Stadion. Foto: Kirsten Enevoldsen.
Drengen, som bor i Bramming sigtes for hærværk begået primært i Bramming, men også et tilfælde i Endrup. Han har tilstået otte af de ni forhold.

BRAMMING: En 16-årig dreng fra Bramming kan se frem til et retligt efterspil, som kan komme til at koste ham dyrt. Syd- og Sønderjyllands Politi sigter ham således for omfattende graffiti-hærværk begået i Bramming og Endrup. Det drejer sig om i alt ni tilfælde af graffiti-hærværk, som er begået blandt andet ved den stærkt befærdede gennemkørselsvej, Viadukten, hvor man kører fra nord til syd og omvendt i stationsbyen. Derudover er der malet graffiti på tribunen på Bramming Stadion.

Den 16-årige dreng har erkendt at stå bag otte af de ni forhold. Det sidste forhold sigter politiet to andre 16-årige drenge for at stå bag. De to drenge nægter sig dog skyldige.

Politikommissær Ole Hillerup fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som har arbejdet med sagen, oplyser at straffen for graffiti-hærværk afhænger af, om den sigtede i forvejen har begået anden tidligere tilsvarende kriminalitet, og så handler det også om omfanget af kriminaliteten.

Annonce

Hærværk for over 15.000 kroner

- Når man har begået graffiti-hærværk og ødelagt for over 15.000 kroner, så får man normalt en frihedsstraf. I dette tilfælde kommer det givetvis til at koste mere end de 15.0000 kroner at fjerne graffitien, men da vi her har at gøre med en dreng på 16 år, betyder det med stor sandsynlighed, at der bliver tale om en betinget dom. Men der bliver jo så tale om en betydelig erstatning i form af betaling for den fjernede graffiti, siger politikommissæren.

Han slår fast, at sagen er blevet opklaret i kraft af Lokalpolitiets indsats i Bramming.

- De lokale betjente i Bramming har været rundt i byen og talt med de unge, og det er igennem de samtaler, at det er lykkedes at opklare sagen, fortæller Ole Hillerup.

Derudover har politiet som led i opklaringen af sagen også ransaget den 16-åriges bopæl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce