Annonce
112

16-årig pige fik mast hovedet i asfalten – koldingenser er anholdt for overfaldet

En 16-årig pige blev udsat for et overfald søndag aften. En 31-årig mand fra Kolding fremstilles i grundlovsforhør. Arkivfoto: Palle Herløv

Opdateret 14.11 med udfaldet af grundlovsforhøret

Fredericia: Det var angiveligt en verbal udveksling, der lørdag aften klokken 18.15 resulterede i, at en 31-årig mand fra Kolding væltede en 16-årige fredericiansk pige omkuld på Lystbådehavnen på Strandvejen.

De to var begge til en fest på en båd, hvor der desuden var en række andre mennesker samlet. De to kendte tilsyneladende ikke hinanden, men det forhindrede ikke koldingenseren i – angiveligt – at vælge pigen omkuld på jorden, mase hendes hoved ned i asfalten, hvorefter han sparkede hende to gange på kroppen.

Pigen kom ikke alvorligt til skade ved overfaldet og var også selv i stand til at anmelde den 31-årige. Dog pådrog hun sig mærker efter at være blevet mast i asfalten.

Manden blev søndag middag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Det blev han blandt andet på baggrund af, at han er kendt for tidligere at have begået lignende kriminalitet. Manden blev anholdt få timer efter overfaldet på en adresse i Fredericia.

Dommeren mente dog ikke, der var grundlag for på nuværende tidspunkt at varetægtsfængsle manden, og derfor blev anholdelsen i stedet opretholde i tre gange 24 timer - altså til på onsdag.

I den mellemliggende periode er planen, at der blandt andet skal afhøres flere vidner, oplyser Hans Hoffensetz, vagtchef, Sydøstjyllands Politi.

Mødende anklager, Marianne Iversen oplyser, at den 31-årige mand nægter sigtelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce