Annonce
Kolding

16-årig straffet med betinget fængsel efter trusler under computerspil: Truede dreng med kraniebrud

Truslerne skete over programmet Discord, hvor man både kan tale og skrive sammen. Den 16-årige blev dømt for at have fremsat trusler både den 4. marts og 13. marts i år. Foto: Søren Gylling
En 16-årig dreng fra Lunderskov har fået en betinget fængselsstraf for at have truet en anden dreng over kommunikationsprogrammet Discord, som man bruger, når man spiller computer.

Lunderskov: "Jeg kan love dig for, at du kommer til at fortryde det, når du ligger på intensiv på sygehuset med åbent kraniebrud. Jeg tager nogen med, der er villige til at tage en anden mands liv - og det gør de, når de får fingrene i dig”.

Sådan sagde en 16-årig dreng fra Lunderskov til en anden dreng over kommunikationsprogrammet Discord, som man bruger, når man spiller computer.

Og selv om den 16-åriges ytringer er sket i den virtuelle verden, og de to drenge aldrig har mødt hinanden, får truslerne nu konsekvenser for den 16-årige.

Annonce

Domstolene skelner nemlig ikke mellem trusler på nettet og i den virkelige verden, og derfor er den 16-årige blevet idømt 20 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år.

Det oplyser Strafferetten i Kolding til JydskeVestkysten.

Blev sur

Ved retsmødet, der fandt sted den 21. august, erkendte drengen at have fremsat truslerne. Han forklarede, at han gjorde det, fordi den anden dreng havde set sig sur på et kærestepar, som den 16-årige er venner med i virkeligheden.

- Vi sad i en gruppe og snakkede på Discord, og så svinede han de andre til. Han blev ved, og så blev jeg sur, forklarede den 16-årige, der sagde, at han havde set billeder af den anden dreng.

Anklagemyndigheden argumenterede for, at den 16-årige skulle have en ubetinget dom, og det var blandt andet medvirkende til, at dommer Henrik Barfoed skulle bruge lidt tid på at finde frem til dommen over den 16-årige. Derfor er dommen først blevet afsagt nu.

Annonce

Tidligere dømt

Den 16-årige har tidligere fået en betinget dom for vold, og han lider ifølge en personundersøgelse af adhd. Drengen forklarede selv, at han var startet i et diamantforløb, som er et særligt forløb for unge, der har problemer med at håndtere deres vrede.

En repræsentant fra Kolding Kommune, der også var til stede i retten, fortalte, at den 16-årige gør gode fremskridt.

- Uanset hvad så skal du blive ved at arbejde med det, så du kan komme ind i en normal gænge. Bliv ved med at holde fokus, lød opfordringen fra Henrik Barfoed.

Sådan lød truslerne

Den 16-årige er blevet dømt for at have sagt følgende den 4. marts i år:

"Du lukker røven, når jeg først får fat i dig - du kommer aldrig til at kunne tale. Du ved ikke, hvem du har fucket med her, mand - kan du fatte det?"

“Jeg kan love dig for, at du kommer til at fortryde det, når du ligger på intensiv på sygehuset med åbent kraniebrud. Jeg tager nogen med, der er villige til at tage en anden mands liv - og det gør de, når de får fingrene i dig"

"Når jeg først finder ud af, hvor du er, så kommer jeg - kig dig over skulderen"

Den 13. marts skrev den 16-årige desuden følgende:

"Men derfor skal du ikke skrive til hende. Hvis du gør det, er du død. Pas på dig selv, når du går i Odense. Folk ved, hvem du er, og hvordan du ser ud, makker - men pas på dig selv”

Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

To mænd og en kvinde er sigtet for drab på 43-årig mand fundet gravet ned i kolonihaveområde: Sådan reagerede de ved grundlovsforhøret

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce