Annonce
Billund

16-årige Frederik Vesti rykker op: Ét skridt tættere på Formel 1

Frederik Vesti har nydt stor succes i Formel 4 denne sæson. Arkivfoto

Drømmen om verdenstoppen går helt efter planen for 16-årige Frederik Vesti, som netop er avanceret yderligere i motorsportshierarkiet.

Annonce

Filskov: 16-årige Frederik Vesti, som indtil for nylig boede i Filskov, spilder bestemt ikke tiden. Siden han som 8-årig startede med gokart, er det blevet til over 300 pokaler i motorsport, og meget tyder på, at samlingen kun bliver endnu større.

I denne sæson har han kørt Formel 4, men for kort tid siden faldt det på plads, at den nuværende racerbil snart bliver skiftet ud med en på Formel 3-niveau.

- Det er simpelthen så fedt at få lov til at køre Formel 3. Når man kommer hertil, begynder min Formel 1-drøm i højere grad at tage form, siger Frederik Vesti.

Formel 3 siger formentlig ikke de knap så motorsportskyndige ret meget, men det er ifølge den unge racerkører vanvittig stort, og kun ganske få danskere er i tidens løb nået så langt i deres karrierer. Ydermere er det Europamesterskabet, han skal kaste sig over, og han går således relativt ydmygt til værks i starten.

- Jeg kommer til at køre mod nogle af de allerbedste i verden, så jeg regner ikke med at stå på podiet allerede til det første løb, men jeg forventer at køre lige op med mine holdkammerater og slutte i den sjove ende for hele 2019-sæsonen, siger han.

Hans hollandske team Van Amersfoort Racing er blandt verdens bedste og har udklækket flere senere Formel 1-kørere som Max Verstappen, som hoppede direkte fra Formel 3 til 1 allerede i en alder af 17 år.

Helt så travlt har Frederik Vesti dog ikke. Går det fortsat efter planen, får han to gode år i Formel 3, dernæst én forberedelsessæson på Formel 2-niveau, inden han forhåbentlig erobrer et sæde på allerhøjeste niveau i år 2021 eller 2022.

- Men det hele kommer an på modenhed, resultater og pengepung, siger han.

Det er simpelthen så fedt at få lov til at køre Formel 3. Når man kommer hertil, begynder min Formel 1-drøm i højere grad at tage form.

Frederik Vesti, racerkører med rødder i Filskov
Det er den type racerbil, som Frederik Vesti i første omgang skal teste til oktober, inden han kører med i sæsonens sidste løb i Formel 3. Foto: Peter Vesti
Annonce

Store pengebeløb afgørende

Det sidste parameter er særligt afgørende i motorsport, hvor mange unge talenter er strandet i deres udvikling, fordi de ikke kunne skaffe de pæne millionbeløb, som det kræves for at finansiere bare én sæson i eksempelvis Formel 3.

Den nuværende Formel 3-sæson lakker mod enden, men til oktober har Frederik Vesti fået mulighed for at køre denne sæsons sidste løb i serien på den berømte Hockenheim-bane, og det i sig selv er langt fra en gratis omgang. Testkørsel og løb kommer således til at koste omkring 900.000 kroner, og der mangler fortsat en mindre del af beløbet.

Det er både Frederik Vesti og hans far Peter Vesti dog sikre på bliver skaffet, og til den kommende sæson kommer sponsornetværket bag den unge racerkører på yderligere arbejde, når der i alt skal findes et sted mellem syv og ti millioner til hele 2019-løbsserien.

- Jeg har et stort sponsornetværk, og vores folk tilkendegiver, at det ser lovende ud med finansieringen, siger Frederik Vesti, som fokuserer kræfterne på det rent sportslige.

Annonce

Erfaring til vintertræning

Under alle omstændigheder er det en stor fordel for den unge kører at få erfaring med Formel 3, inden det virkelig bliver alvor til næste sæson.

- Det hjælper mig til at vide, hvad jeg skal arbejde på henover vinteren, så jeg bedre kan udvikle mig. På den måde er resultatet knap så vigtigt som selve erfaringen, siger han.

Foreløbig skal han dog senere på måneden afslutte sæsonen i den tyske Formel 4-serie, som tilfældigvis også foregår på Hockenheim-banen, og hvor han inden sidste løb ligger nummer fire, men kan nå at avancere til 2. pladsen.

- Det går jeg helt sikkert efter, siger den ambitiøse racerkører uden betænkningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce