Annonce
Esbjerg

169 lys tændes for hjemløse i Esbjerg

Esbjerg: Kirkens Korshær i Esbjerg er med i årets korshærdage, der markeres over hele landet med blandt andet lystænding svarende til antallet af hjemløse i de enkelte byer.

I Esbjerg er det 169 lys, der tændes på torvet mandag 11. november kl. 19. Lysene placeres, når de er tændt, i hjerteform. Inden da er Kirkens Korshærs varmestue flyttet til Torvet fra kl. 13, hvor der berettes om varmestuens arbejde. Her bydes på kaffe og suppe til de fremmødte.

Allerede fredag 8. november indledes korshærdagene med Jacob Birkler i Treenighedskirken kl. 17. Han vil tale over emnet "Menneskesyn til eftersyn".

Tirsdag 12. november er der støttearrangement for inviterede i varmestuen på Exnersgade kl. 17, hvor Camilla Aae, leder af Kirkens Korshærs sociale arbejde i Sydvestjylland, vil holde foredrag.

Lørdag 16. november holdes markedsdag i varmestuen og gården kl. 11 til 16 med markedsboder og støttelotteri med præmier.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce