Annonce
Tarm

17-årig får straf for slag mod jævnaldrende

Retten i Herning mente, at 40 dages betinget fængsel var en passende straf. Foto: Mads Dalegaard
Ungdomskriminalitetsnævn skal undersøge, om drengen også skal have samfundstjeneste.
Annonce

HEMMET: En 17-årig dreng fra den sydlige del af kommunen har fået en dom på 40 dages betinget fængsel, efter at han slog tre jævnaldrende drenge i hovedet i august. Den 17-årige var i retten, tiltalt for både vold og for hæleri. Optrinnet med de tre andre unge skete foran købmanden i Nr. Bork i begyndelsen af august, hvor flere vidner fortalte om, hvad der var sket.

Drengen slog de tre andre i hovedet, ligesom han tog fat om halsen på to af dem. Selv fortalte han, at han havde slået en af de andre i hovedet, ligesom han havde taget fat om halsen på en anden. Men vidnerne forklarede, at han havde slået alle tre og taget fat om halsen på to.

Retten valgte at tro på vidnerne, men lagde også vægt på, at der havde været gensidige provokationer op til hændelsen.

Den 17-årige tilstod hæleriet, der handlede om en grillrist til en værdi af 1000 kroner.

Han fortalte også, at han i perioden havde haft problemer og drak for meget. Men at han nu er stoppet med at drikke, fordi han ved, at det giver ham problemer. Han er desuden kommet i praktik og har fået sin egen lejlighed.

Straffen kom derfor til at lyde på 40 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. Han skal dog også en tur omkring Ungdomskriminalitetsnævnet, der skal tage stilling til om, der skal andre sanktioner, som eksempelvis samfundstjeneste, til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce