Annonce
Tarm

17-årig får straf for slag mod jævnaldrende

Retten i Herning mente, at 40 dages betinget fængsel var en passende straf. Foto: Mads Dalegaard
Ungdomskriminalitetsnævn skal undersøge, om drengen også skal have samfundstjeneste.

HEMMET: En 17-årig dreng fra den sydlige del af kommunen har fået en dom på 40 dages betinget fængsel, efter at han slog tre jævnaldrende drenge i hovedet i august. Den 17-årige var i retten, tiltalt for både vold og for hæleri. Optrinnet med de tre andre unge skete foran købmanden i Nr. Bork i begyndelsen af august, hvor flere vidner fortalte om, hvad der var sket.

Drengen slog de tre andre i hovedet, ligesom han tog fat om halsen på to af dem. Selv fortalte han, at han havde slået en af de andre i hovedet, ligesom han havde taget fat om halsen på en anden. Men vidnerne forklarede, at han havde slået alle tre og taget fat om halsen på to.

Retten valgte at tro på vidnerne, men lagde også vægt på, at der havde været gensidige provokationer op til hændelsen.

Den 17-årige tilstod hæleriet, der handlede om en grillrist til en værdi af 1000 kroner.

Han fortalte også, at han i perioden havde haft problemer og drak for meget. Men at han nu er stoppet med at drikke, fordi han ved, at det giver ham problemer. Han er desuden kommet i praktik og har fået sin egen lejlighed.

Straffen kom derfor til at lyde på 40 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. Han skal dog også en tur omkring Ungdomskriminalitetsnævnet, der skal tage stilling til om, der skal andre sanktioner, som eksempelvis samfundstjeneste, til.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce