Annonce
Tarm

17-årig gamer fra Tarm skal til VM i Fortnite: Kan blive mangemillionær

Det norske gamingholds Fortnite-team består af fire danske spillere. Kun Jonas Colkær Thomsen (2. fra højre) fra Tarm har kvalificeret sig til verdensmesterskabet i Fortnite i New York.
17-årige Jonas Colkær Thomsen fra Tarm er professionel gamer. I søndags kvalificerede han sig til verdens hidtil største World Cup-turnering i spillet Fortnite, der spilles i New York til juli.

Tarm/Oslo: Der er træthed at spore i stemmen hos 17-årige Jonas Colkær Thomsen fra Tarm. Siden i søndags, hvor han kvalificerede sig til World Cup-stævnet i computerspillet Fortnite i New York den 26. - 28. juli i år, har den stået på fejring og træning.

- Vi trænede lidt i går. Jeg gik i seng klokken 02 i nat, som er normal sengetid. Men vi har også været sent oppe de seneste par dage, fordi vi har fejret finalepladsen lidt, siger Jonas Colkær Thomsen med gamer-navnet Klusia.

Annonce

”Det er for sindssygt”

Fejringen har været berettiget, for det er en ret særlig situation, den unge vestjyde har bragt sig i.

Med blot et års erfaring fra det populære skydespil Fortnite i rygsækken fik Jonas for tre måneder siden tilbud om en kontrakt hos det professionelle gaming-hold N47 fra Norge.

Til daglig er der fire danskere på holdet, der fokuserer på Fortnite, men i søndags var det Jonas alene, der deltog i en såkaldt solo-udgave af spillet.

Her var det alle mod alle, og med en endelig placering på en tredjeplads ud af 3000 deltagere i søndagens turnering kan Jonas nu booke billet til New York og spille mod de bedste i verden om hæder, ære, om følgere på de sociale medier – og om rigtig, rigtig mange penge.

- Det er specielt at have kvalificeret sig til. Jeg havde håbet på det, men jeg havde ikke regnet med det. Så det er for sindssygt, siger Jonas Colkær Thomsen og forklarer, at han og holdet ’skreg og hoppede rundt’, da placeringen var i hus.

- Det har jeg ikke prøvet før, så det glæder jeg mig til. Det er jo en af de største turneringer, der nogensinde har været indenfor Fortnite, og så er det den, jeg starter ud med. Jeg starter jo nærmest på toppen, siger han med et søvnigt grin.

- Jeg tror ikke, jeg har forstået det helt, før jeg kommer til at stå der til turneringen. Men det er en drøm at komme med til sådan en finale, siger han.

Udsigt til millioner

Alene ved at have kvalificere sig til finalen i New York sikrer Jonas en præmiesum på 350.000 danske kroner. Men det er vand ved siden af de præmier, der ellers er udsigt til.

Til World Cup-turneringen er der 100 spillere i solo-udgaven af spillet, hvor alle spiller mod alle. Men der er også en duo-udgave, hvor man spiller sammen i en gruppe.

Præmiepuljen er på 30 millioner dollars - svarende til lige knap 200 millioner kroner. Ender Jonas som vinder - og dermed som den bedste solo-spiller i Fortnite - kan han tage tre millioner dollars - svarende til cirka 20 millioner kroner - med hjem.

På holdet N47 er aftalen, at spillere, der vinder præmier, skal betale en vis procentdel af præmiesummen til holdet, men resten kan de selv beholde.

- Det her ændrer jo ens liv. Det er mange penge for en 17-årig knægt, siger Jonas Colkær.

Men pengene er ikke det vigtigste for ham.

- Det er vigtigere at nå toppen. Det er ikke alle, der kan sige, at de har prøvet at være i top 10 i verden i et spil, men der er mange, der kan sige, at de har vundet millioner, siger Jonas Colkær.

- Der er også mange, der kommer til at se Fortnite-streamet, så det kommer selvfølgelig også til at påvirke ens Socialmedia- profil. Det er egentlig det vigtigste for mig. Pengene er bare bonus, siger han.

Skruer op for træningen

Den daglige træning løber op på otte-ti timer foran skærmen. De mange timers træning har bragt ham langt, men hvis han skal have forhåbninger om at nå en flot placering til World Cuppet, så skal der lægges flere kræfter i.

- Jeg kommer nok til at træne mere end nogensinde, for jeg vil gerne vinde turneringen – eller i hvert fald komme i toppen. Det er jo nu, det gælder, siger Jonas.

I et interview med TV2-Norge fortæller holdet, at de forsøger at optimere ved at benytte sig af blandt andet mentaltræning og ernæringsfysiologi for at få de små marginaler med. Men det kan blive svært at få flere timer i fingrene, erkender Jonas. I stedet bliver der skruet op på kvaliteten af træningen.

- Jeg vil spille mere seriøst og ikke så meget for sjov. Hvis man træner mange timer, kan det let blive for meget.

Derfor vil han bruge mere tid på at spille på nogle såkaldte ”discord-servere”, som giver adgang til kampe mod Fortnite-spillere indenfor top 300 i Europa.

- Så kan man få noget kvalificeret træning, for det er udelukkende gode spillere, man spiller imod, når man øver sig, siger han.

Der er nemlig ét klart mål med gamingkarrieren: At kunne leve af den.

- Det vil jeg i hvert fald gerne, hvis det bliver en mulighed. Det er det her, jeg altid gerne har villet, siger Jonas Colkær.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce