Annonce
Debat

17-årig: Kom så alle unge - vi kan godt

Annonce

Hej alle unge, folkeskoleelever, efterskoleelever, gymnasieelever, handelselever, universitetselever osv.

Jeg tror, at vi alle kan blive enige om, at coronasituationen er noget, som vi alle godt ville have undværet. Jeg tror også, at vi kan blive enige om, hvor meget vi savner en "normal" hverdag. En hverdag hvor vi kan være sammen med vores venner i større grupper, besøge bedstemor og bedstefar, tage til fester både privat, på diskoteker og på festivaler, en hverdag hvor vi kommer tilbage til skolen og en hverdag hvor vi kan alt det, som vi kunne før, corona kom til Danmark.

Alt det som i lige har læst, kommer ikke til at ske, før at vi tager os sammen og passer på hinanden. Måske er det sagt en smule hårdt, men der er en realitet i Danmark og ude i verden, som vi bliver nødt til at tage seriøst. Og det er uanset, om du tror på, at corona findes eller om den ikke gør. Vi har bevist før, at vi sagtens kan, så hvad gik der galt?

Jeg kan sagtens forstå, at I savner muligheden for at hygge jer som i plejer. Jeg kan sagtens forstå, at I savner at komme i skole og få en god faglig undervisning. Jeg kan sagtens forstå at i savner jeres venner. Det gør jeg også selv helt vildt meget. Men hvis vi bliver ved med at være "ligeglade" med nye restraktioner og nye tiltag, så ødelægger vi det ikke kun for os selv men også for folk, som vi holder af, og folk som er rundt omkring os.

Vi gør en svær situation sværere for folk i risikogruppen, for ældre, for psykisk sårbare, for sygehusene/hospitalerne, for folk som føler sig alene.  I det hele taget gør vi det sværere for hinanden og for os selv.

Og det ærger mig at se billeder og videoer på snapchat og instagram (sociale medier generelt) af unge, som samles i større grupper for at feste og være sammen med deres venner. Jeg prøver ikke på at sige, at det kun er os unge som er problemet, fordi det er det langtfra. Men vi er med til at bære skylden, hvis ikke vi bliver bedre til at passe på. Det tror jeg ikke, at nogen af os inderligt ønsker.

Jeg tror, at vi er kommet ud i en situation hvor vi keder os, og savner det gamle. Men det giver os ikke retten til at gøre, som vi vil. Det giver os retten til at bevise, at vi sagtens kan få en god situation ud af en dårlig, og at vi kan gøre vores, for at Corona ikke bliver værre, fordi at vi ikke passer på hinanden. Jeg tror godt, at vi kan. Vi kunne i foråret, så hvorfor skulle vi ikke kunne nu?

Jeg håber på at i vil passe på hinanden og på jer selv, og så ses vi forhåbentligt til en masse fede fester til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Grøn strøm trækker folk til

Annonce