Annonce
Aabenraa

17-årige Monty har omsat for sin første million

Monty Mahdi, 17-årig gymnasieelev fra Aabenraa, har stor succes med sin virksomhed Adaro.

JydskeVestkysten har tidligere fortalt om 17-årige Monty Mahdi, gymnasieelev fra Aabenraa Statsskole, der har stor succes med sin hjemmeside Adaro.

Via hjemmesiden reparerer Monty folks ødelagte iPhones. Idéen fik han, da en kammerat havde ødelagt sin spritnye iPhone.

- Vi undersøgte mulighederne for at få den solgt, og jeg fik hurtigt klikket mig ind på nogle sider, som købte iPhones til en meget lav pris. De reparerer dem og sælger dem videre til en pris, der kun er få hundrede kroner lavere end nypris, siger Monty Mahdi til Ekstra Bladet.

- Deres avancer er højere end butikkerne, der sælger dem som nye. Det var her, jeg så muligheden for mere konkurrence på markedet, fortsætter han.

Derfor oprettede den unge iværksætter for ni måneder siden hjemmesiden Adaro, hvor brugerne kunne sælge deres gamle, slidte eller defekte iPhones. Monty Mahdi sender telefonerne videre til en virksomhed i udlandet, som reparerer dem. Når han får dem retur, sælger han dem videre til den næste forbruger.

Og meget tyder på, at Monty Mahdi har ramt et stort behov blandt danskerne. Allerede inden den unge sønderjydes virksomhed har eksisteret i et år, har den omsat for sin første million, viser tal, som Ekstra Bladet har fået indsigt i. Succesen, fortæller han, skyldes, at han var i stand til at se nye muligheder i stedet for hindringer, da han begyndte at tabe penge på ubrugelige skærme, der ikke virkede. Apple sælger nemlig ikke skærme til virksomheder.

- Så reperatørbutikker må handle med lumske kinesiske leverandærer, hvor en stor del af skærmene, du modtager, viser sig at være defekte. Men det handler om at finde en effektiv løsning. Så vi køber ødelagte skærme i store mængder og skifter alt ud bortset fra LCD-modulet. Dermed fremstår de som nye, forklarer 17-årige Monty Mahdi, som håber, at han engang i fremtiden får kapital til at åbne en fabrik i Danmark, hvor der fremstilles skærme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce