Annonce
Sydjylland

17.000 festede til Grøn Koncert i Kolding

Grøn Koncert løb fredag af stablen i Kolding, og der var høj stemning blandt de mange tilhørere til eftermiddagens og aftenens koncerter. Foto: Yilmaz Polat
Grøn Koncert kom flyvende fra start i det syd- og sønderjyske, hvor unge som gamle var samlet til en hel dag fyldt med god musik og endnu bedre stemning.

Kolding: Årets første af to Grøn Koncerter i Syd- og Sønderjylland løb fredag af stablen i Kolding, hvor mere end 17.000 mennesker var samlet til en dag med god musik, fadøl og ikke mindst fællesskab.

- De frivillige kræfter og hele fællesskabet omkring en festival, der for hver koncert flytter sig fra en by til den næste, er noget af det, der er med at gøre Grøn Koncert til noget helt særligt, siger formanden for Muskelsvindfonden, Simon Toftgaard Jespersen, der igen i år er konferencier sammen med Jacob Haugaard.

Og fællesskabet mærkede man da også tydeligt allerede lang tid før festivalspladsen åbnede, hvor et stort hold af frivillige med flittige hænder fik scene, madboder og toiletvogne sat op og gjort klar.

- Folk er altid glade og positive, hvad enten det er kunstnere, frivillige eller publikum, og det er en fornøjelse hvert år at være en del af, siger Simon Toftgaard Jespersen.

Annonce

Dette års program

13.00: Kato

13.45: SAVEUS

14.40: Alphabeat

15:40: Kesi

16.35: Carpark North

17.30: Kato // Brandon Beal

18.20: Anne Sanne Lis

19.30: Scarlet Pleasure

20.25: Dizzy Mizz Lizzy

Høj stemning og skyet vejr

Til trods for at dagen begyndte lettere overskyet, lagde det på ingen måde en dæmper på stemningen, der hele dagen igennem var høj og blot steg i takt med antallet af skænkede fadøl også gjorde det.

- Det er fantastisk at være her, Kolding, vi føler os helt hjemme, lød det blandt andet fra scenen fra Anders Stig Gehrt-Bendixen, der er forsanger i Alphabeat, og var et af de mange bands, der hele dagen igennem underholdt på plænen ved Seest Idrætspark.

I løbet af eftermiddagen var det bands som Carpark North, Anne Sanne Lis og Scarlet Pleasure, der fik sat gang i festen, inden Dizzy Mizz Lizzy lukkede aftenen med et brag og fik sendt det feststemte publikum videre ud i det koldingensiske natteliv.

Grøn Koncert finder sted for anden og sidste gang i år i Syd- og Sønderjylland i Esbjerg torsdag den 25. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];