Annonce
Kolding

17.000 hjemkaldelser fra biblioteket: Du risikerer kæmpebøde

Lånerobotten har haft travlt på Kolding Bibliotekerne, siden genåbningen hvor 23.000 materialer er blevet indleveret. Nu mangler der 17.000. Foto: Kolding Bibliotek/Palle Peter Skov
Nu er corona-fritagelsen snart slut for lånerne hos Kolding Bibliotekerne. Derfor gælder det om at få afleveret lånte materialer, inden der ryger gebyr på. Gebyret beregnes efter den oprindelige lånedato.
Annonce

Kolding: Hvis du netop har fået en hjemkaldelse fra Kolding Bibliotekerne, så gør du klogest i at nærlæse teksten, finde dine udlån frem og sætte kurs mod det nærmeste bibliotek. Det kan nemlig blive en meget dyr affære, hvis dine udlån bliver afleveret for sent.

Natten til torsdag sendte Koldingbibliotekerne hjemkaldelser ud på 17.000 materialer, der stadig ligger hos borgerne efter den lange corona-lukning. Gennem hele lukkeperioden har biblioteket suspenderet alt, hvad der hedder bøder, så derfor er nogle udlån efterhånden af temmelig gammel dato.

Selv om biblioteket er genåbnet, har man endda forlænget fristen for at aflevere sine udlån frem til den 15. juni. Til den tid har man altså haft en hel måned, hvor man kunne aflevere uden gebyr, selv om den almindelige lånefrist for længst er overskredet.

- Det har været vigtigt for os at give borgerne gode muligheder for aflevere efter nedlukningen. Derfor har vi lavet en ekstraordinær lang frist, hvor man kan aflevere uden at få et gebyr. Vi har netop sendt hjemkaldelser ud – også i god tid - så borgerne får en fair chance for at nå at aflevere. Til gengæld risikerer man et højt gebyr, hvis man ikke får reageret på sin hjemkaldelse, fortæller Bethine Gregersen, der er souschef på Koldingbibliotekerne.

Nemt overblik

I bibliotekets app "Biblioteket" kan man nemt få et overblik over, hvilke lån der nærmer sig afleveringsfristen. I app’en kan man også indstille, hvordan man ønsker at få besked om hjemkaldelser med mere, så du altid er opdateret med dine lån og reserveringer.

I app'en kan man også se, hvis man har et ubetalt gebyr fra før nedlukningen.

Annonce

Regning: 330 kroner

Hvis man ikke får afleveret inden den 15. juni, så tikker taxametret. Og gebyret bliver beregnet fra den dato, hvor bogen, pladen, filmen eller andet er blevet lånt - eller sidst blev forlænget. Det betyder, at hvis man eksempelvis overskrider lånedatoen med 48 dage eller mere, så vil gebyret lyde på 330 kroner per lån.

- Inden vi genåbnede, var der 40.000 materialer ude hos lånerne. 23.000 af dem er kommet hjem i løbet af den første tid, vi har haft åbnet, så derfor er det også realistisk, at de restrede 17.000 materialer vender retur i tide. Når vi kommer til den 15. juni, har folk i hvert fald haft en god mulighed for at nå det, og alle har fået en påmindelse, hvis de mangler at få afleveret noget, siger Bethine Gregersen.

I beskeden til lånerne gør biblioteket tydeligt opmærksom på, at man kun får denne ene påmindelse før den 15. juni, hvor fristen udløber for at aflevere gebyr-frit. Foto: John A. Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce