Annonce
Billund

17 lokale præster tager på studietur til Rom

Præsterne fra Grindsted er med på turen til Rom. Imens passer Bodil Raakjær Jensen, Peter Fredensborg og Morten Sørensen - samt seks præster fra naboprovstiet - deres telefoner og øvrige opgaver. Arkivfoto
Præsterne i Grene Provsti rejser til Rom i uge 39.

Grindsted/Billund: I den kommende uge, uge 39, er det ikke nødvendigvis ens egen præst, man hører i den anden ende, hvis man ringer til ham eller hende.

Præsterne i Grene Provsti er nemlig på studietur til Rom. Her skal præsterne på besøg i forskellige kirker, se katakomberne og møde en repræsentant for Kirkernes Verdensråd, det stores samarbejdsorgan, hvor præster mødes på kryds og tværs af skel og forskellige opfattelser af, hvordan Biblen skal læses. I løbet af ugen får præsterne også et kursus i at have gode, kollegiale samtaler.

- Vi har jo forpligtet os til at danne og dueliggøre os til tjenesten hele livet, og sådan en tur er en af måderne, vi kan gøre det på. Præster arbejder jo meget selvstændigt. På turen kan vi få inspiration til prædikener, og vi får en masse kollegialt samvær, siger provst Anne Marie Erbs.

Man kan stadig komme i kontakt med en præst, mens de kendte præster er på tur i uge 39. Tre bliver hjemme, Bodil Raakjær Jensen, Peter Fredensborg og Morten Sørensen, og de får hjælp af seks præster fra nabosognet.

- Der er slet ikke lukket nogen steder, og man kan også stadig få fat i en præst døgnet rundt, hvis man har brug for det, understreger Anne Marie Erbs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce