Annonce
Billund

17 nominerede til seks sports- og kulturpriser i Billund Kommune

Hædersprisen sidste år gik til pararytter Michael Jørgensen. I år er prisen omdøbt til æresprisen, så også kulturpersonligheder kan vinde prisen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Kultur- og Fritidsrådet har udvalgt de nominerede til de seks priser, som uddeles ved Billund Kommunes Sports- og kulturgalla senere i maj.

Billund Kommune: Kultur- og Fritidsrådet i Billund Kommune har nu udvalgt de nominerede til hver af de seks priser, der uddeles ved årets Sport- og kulturgalla i Billund Kommune onsdag den 22. maj.

Årets Sports- og kulturgalla holdes efter et helt nyt koncept, hvor der i stedet for kun én pris uddeles seks priser. Samtidig er kulturområdet taget med, så det ikke kun er sportsudøvere, som hædres, men så aftenen bliver en hyldest til hele kultur- og fritidsområdet.

De nominerede er udvalgt blandt cirka 40 kandidater, der var indstillet af foreninger og enkeltpersoner.

Annonce
Udover de indstillede til de forskellige priser er der igen i år en hel række hold, der skal hædres med en hædersbevisning fra Billund Kommune. Arkivfoto: Chresten Bergh

Ærespris, årets hold og individuelle præstation

Den mangeårige hæderspris er omdøbt til ærespris, der gives for en helt særlig indsats inden for for enten kultur- eller idræt. De tre nominerede til æresprisen er:

Kai Thomsen fra Sdr. Omme If Atletik & Motion. Bestyrelsen i Naturrum Sdr. Omme. Stig Møller – Musik.

En af de nye priser er årets hold, og her er følgende indstillet:

Styregruppen for etablering af Filskov Mountainbikespor – Filskov Idrætsforening. DM Guld-holdet fra Gyttegård Golf Klub. Billund Idrætsforening – Fodboldafdelingen.

Der er også en pris til årets individuelle præstation i Billund Kommune, og her er følgende indstillet:

Nicolai Højgaard – Gyttegård Golfklub. Allan Gejl – Sdr. Omme Skytteforening. Christoffer Frost Jensen – Sdr. Omme If Atletik og Motion.

Årets leder, årets spire og årets talent

Bag enhver god præstation står gerne en eller flere dygtige trænere/leder, og til prisen for årets leder her følgende nominerede:

Silke Lundø Kristensen – GGIF Gymnastik Grandprix. Bestyrelsen i Billund Idrætsforening - Fodboldafdelingen. Thorkil Dal – Hinnum Hut Bueskytteklub.

Der er også en pris til årets spire med fokus på træneren, lederen arrangøren eller udøveren inden for kultur- og idræt, der har talent til at blive noget inden for sit felt. De nominerede til prisen er:

Cindy Kimberley Victoria Uzor – De Grønne Pigespejdere Grindsted. Silke Lund Kristensen – GGIF Gymnastik Grandprix.

De nominerede til Talentprisen, der gives til et talent, der gør en særlig indsats indenfor sit felt, er:

Sidsel Ibsgaard Astrup – Sang og klaver. Mathias Landen Jeppesen – GGIF Fodbold. Anne Esther Hansen – Kunstner.

Festaften i Magion

Udover de indstillede til de forskellige priser er der igen i år en hel række hold, der hædres med en hædersbevisning fra Billund Kommune.

21 hold med i alt 175 modtagere er indstillet til hædersbevisning for deres indsatser i 2018.

Sports- og kulturgalla holdes onsdag den 22. maj fra klokken 17.30 i Magion, hvor den røde løber er rullet ud.

De nominerede til priser deltager med en ledsager, men alle har mulighed for at være med. Billetterne koster 100 kroner og kan købes via kommunens hjemmeside. Billetten inkluderer underholdning og buffet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Erhverv

Havnevirksomheder bekymrede over at ny havnevision skal hastes igennem

Annonce