Annonce
Billund

17 nominerede til seks sports- og kulturpriser i Billund Kommune

Hædersprisen sidste år gik til pararytter Michael Jørgensen. I år er prisen omdøbt til æresprisen, så også kulturpersonligheder kan vinde prisen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Kultur- og Fritidsrådet har udvalgt de nominerede til de seks priser, som uddeles ved Billund Kommunes Sports- og kulturgalla senere i maj.

Billund Kommune: Kultur- og Fritidsrådet i Billund Kommune har nu udvalgt de nominerede til hver af de seks priser, der uddeles ved årets Sport- og kulturgalla i Billund Kommune onsdag den 22. maj.

Årets Sports- og kulturgalla holdes efter et helt nyt koncept, hvor der i stedet for kun én pris uddeles seks priser. Samtidig er kulturområdet taget med, så det ikke kun er sportsudøvere, som hædres, men så aftenen bliver en hyldest til hele kultur- og fritidsområdet.

De nominerede er udvalgt blandt cirka 40 kandidater, der var indstillet af foreninger og enkeltpersoner.

Annonce
Udover de indstillede til de forskellige priser er der igen i år en hel række hold, der skal hædres med en hædersbevisning fra Billund Kommune. Arkivfoto: Chresten Bergh

Ærespris, årets hold og individuelle præstation

Den mangeårige hæderspris er omdøbt til ærespris, der gives for en helt særlig indsats inden for for enten kultur- eller idræt. De tre nominerede til æresprisen er:

Kai Thomsen fra Sdr. Omme If Atletik & Motion. Bestyrelsen i Naturrum Sdr. Omme. Stig Møller – Musik.

En af de nye priser er årets hold, og her er følgende indstillet:

Styregruppen for etablering af Filskov Mountainbikespor – Filskov Idrætsforening. DM Guld-holdet fra Gyttegård Golf Klub. Billund Idrætsforening – Fodboldafdelingen.

Der er også en pris til årets individuelle præstation i Billund Kommune, og her er følgende indstillet:

Nicolai Højgaard – Gyttegård Golfklub. Allan Gejl – Sdr. Omme Skytteforening. Christoffer Frost Jensen – Sdr. Omme If Atletik og Motion.

Årets leder, årets spire og årets talent

Bag enhver god præstation står gerne en eller flere dygtige trænere/leder, og til prisen for årets leder her følgende nominerede:

Silke Lundø Kristensen – GGIF Gymnastik Grandprix. Bestyrelsen i Billund Idrætsforening - Fodboldafdelingen. Thorkil Dal – Hinnum Hut Bueskytteklub.

Der er også en pris til årets spire med fokus på træneren, lederen arrangøren eller udøveren inden for kultur- og idræt, der har talent til at blive noget inden for sit felt. De nominerede til prisen er:

Cindy Kimberley Victoria Uzor – De Grønne Pigespejdere Grindsted. Silke Lund Kristensen – GGIF Gymnastik Grandprix.

De nominerede til Talentprisen, der gives til et talent, der gør en særlig indsats indenfor sit felt, er:

Sidsel Ibsgaard Astrup – Sang og klaver. Mathias Landen Jeppesen – GGIF Fodbold. Anne Esther Hansen – Kunstner.

Festaften i Magion

Udover de indstillede til de forskellige priser er der igen i år en hel række hold, der hædres med en hædersbevisning fra Billund Kommune.

21 hold med i alt 175 modtagere er indstillet til hædersbevisning for deres indsatser i 2018.

Sports- og kulturgalla holdes onsdag den 22. maj fra klokken 17.30 i Magion, hvor den røde løber er rullet ud.

De nominerede til priser deltager med en ledsager, men alle har mulighed for at være med. Billetterne koster 100 kroner og kan købes via kommunens hjemmeside. Billetten inkluderer underholdning og buffet.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Sønderborg

Hør lugtende frø "klakke"

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce