Annonce
Varde

17 ud af 850 stemmer: De delegerede fra vestjysk Venstre-højborg står frit i næstformandsopgør

Inger Støjberg til møde med Venstre i Varde tidligere på året. Hun er opvokset i Salling nord for Skive. Arkivfoto: Morten Nielsen
Formanden for Venstre i Varde Kommune har valgt ikke at offentliggøre, hvor hun selv står. 17 ud af 850 delegerede er fra Varde Kommune på Venstres fremrykkede landsmøde.
Annonce

Varde Kommune: 850 delegerede skal lørdag den 21. september stemme om det kommende formandskab i Venstre. Fra en af landets Venstre-højborge, Varde Kommune, er der 17 delegerede med stemmeret. Sikkert er det, at der bliver kampvalg om næstformandsposten. Her har Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby meldt deres kandidatur.

De fleste af de 17 delegerede i Varde Kommune er udpeget af de lokale vælgerforeninger. Der er 12 vælgerforeninger i Varde Kommune, som hver især stiller med én delegeret til landsmødet.

De øvrige fem delegerede fra Varde Kommune er borgmester, kredsbestyrelsesformand, folketingskandidat, formanden for Venstre i Varde og endelig udpeger denne paraplyorganisation også én delegeret på generalforsamlingen.

Det er Lotte Højmark Tang, der er formand for Venstre i Varde Kommune og altså dermed én af de delegerede.

- De delegerede her fra har fuld frihed til selv at træffe en beslutning, siger Lotte Højmark Tang.

Venstre-højborg

  • I Varde Kommune stemte 35,1 procent Venstre ved det seneste Folketingsvalg.

  • På landsplan fik partiet 23,4 procent af stemmerne.
Annonce

De lokale har magt

Det er altså fortrinsvis i de lokale vælgerforeninger, det bliver besluttet, hvilke af de to kandidater, som "Varde" peger på. Det behøver langt fra at være entydigt. Der er samlet 900 medlemmer af Venstre i Varde Kommune med cirka 50.000 indbyggere. På visse valgsteder i kommunen stemmer næsten halvdelen på Venstre ved Folketingsvalg.

Lotte Højmark Tang har i modsætning til andre tillidsfolk i Venstres organisation valgt ikke at offentliggøre, om hun selv peger på Inger Støjberg eller Ellen Trane Nørby. Det gør hun for at sende et signal om, at de delegerede i Varde Kommune står frit og ikke skal føle sig forpligtet af en bestemt retning.

Annonce

Indhold blev diskuteret

- Vi havde et møde mandag, hvor der blev diskuteret indhold, og ikke personer, siger Lotte Højmark Tang.

Hun er meget tilfreds med, at der var lejlighed til at diskutere indholdet. Det var da også først mandag aften, at det blev officielt, at Støjberg har en modkandidat.

Højmark Tang har selv har en idé om, hvor hun står, når det kommer til valget mellem Støjberg og Trane Nørby. Men først vil hun gerne høre de to kandidater fremlægge deres argumenter på det fremrykkede landsmøde, inden hun tager stilling.

Om Lotte Højmark Tang senere vil offentliggøre, hvad hun stemte, det har hun endnu ikke besluttet.

Ellen Trane Nørby er opvokset i vestjyske Nørre Nissum, men bor i Sønderborg. Arkivfoto: Claus Thorsted
Lotte Højmark Tang er én af 17 delegerede fra Varde Kommune. Arkivfoto: Christer Holte
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Hverdagen

Annonce