Annonce
Varde

17 vil gøre Vardes natteliv mere trygt

Toke Knudsmark er glad for, at både unge, forældre, Arriva, taxa, forskellige dele af kommunen og flere andre var repræsenteret til mødet på Campus Varde. Han tror på, at en bred indsats vil virke bedst. Arkivfoto: Malene Wonsbek
Efter en event for tryggere natteliv er der nu samlet en gruppe på 17 mennesker, der vil arbejde videre med ideer fra mødet. Blandt andet vil de arbejde med en plan for at få mere belysning og færre blinde vinkler i byens indretning.
Annonce

Varde: 76 personer dukkede op til en event på Campus Varde, hvor formålet var at finde på måder at gøre nattelivet i Varde mere trygt.

- Alle mine forventninger blev indfriet. Plus mere, siger Toke Knudsmark, der er leder af Ungdomsskolen, der har været tovholder på arrangementet.

Mødet endte ud i, at der blev fundet syv temaer, som der skal arbejdes videre med, og 17 frivillige meldte sig til at arbejde med de syv temaer.

- Det er både unge og dørmænd og nogle fra kommunen og andre. Det er en blandet landhandel. Det glæder mig rigtig meget, for jeg tror, at det er noget, der skal til, for at vi kan komme frem til nogle nye og bedre løsninger, end vi har været vant til, siger Toke Knudsmark.

Annonce

Forskellige temaer

De syv temaer er meget forskellige.

Et af dem handler om indretning. Det handler om, hvordan midtbyen kan indrettes, så der er god belysning og færre blinde vinkler. Det vil gøre det mere trygt at færdes i byen om natten. Der skal også ses på, om der er behov for overvågningskameraer.

Et andet tema er at finde på alternativer til 16 plus-fester på diskotekerne i midtbyen. Det er fester for alle på mindst 16 år.

- Man snakkede om, hvad forældrenes rolle kunne være, og hvad den kommunale rolle kunne være, forklarer Toke Knudsmark.

Et tredje tema handler om at få de gode historier fra nattelivet frem. Det kunne for eksempel være ved at opfinde et hashtag, som unge, der går i byen, kan bruge på de sociale medier.

Annonce

Åben for alle

Der er allerede planlagt to møder for gruppen, der vil arbejde med de syv temaer. Det er den 23. januar og 19. februar klokken 18.30-20 i Ungdomsskolens lokaler på Brorsonskolen.

Hvis du for eksempel var forhindret til at komme til mødet på Campus Varde, men gerne vil være med i gruppen, så kan du komme det ved at kontakte Toke Knudsmark.

- Det er en åben proces, hvor alle kan stige på og af, siger ungdomsskoleinspektøren.

Den nye tilgang til at gøre nattelivet mere trygt er inspireret af en lignende indsats i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce