Annonce
Kolding

175 ansatte er flyttet i ny fabrik på samlet 13.000 kvadratmeter

De 175 ansatte i Tresu i Danmark er nu samlet i den nye fabrik på Venusvej. - Vi har ønsket en moderne bygning, der er med til at udtrykke den virksomhed, vi er. Vi er en professionel og innovativ virksomhed. Du plejer at sige, at klæder skaber folk. På en eller anden måde skaber rammerne også virksomheden, siger administrerende direktør Heidi Thousgaard Jørgensen. Foto: Søren Gylling
Tresu, der lå på syv adresser i Kolding, er nu samlet i en helt nybygget fabrik i det nordlige industrikvarter i Kolding. Virksomheden, der producerer trykmaskiner og udstyr, har det seneste år været hårdt ramt på økonomien. Så samtidig med at der er blevet ryddet op i forbindelse med flytningen, har virksomheden været gennem et oprydningsår i selve forretningen.

Kolding: Det gik stærkt i Tresu i mange år. Midlertidige skurvogne til kontormedarbejdere blev mere eller mindre permanente i virksomheden, der havde base i Sdr. Bjert. Med årene voksede virksomheden også til samlet syv adresser. Nu er alle medarbejdere i Danmark samlet på en helt ny fabrik i det nordlige industrikvarter af Kolding.

- Det er en klassisk historie om en vækstvirksomhed, hvor man knopskød i mange år. Nogle gange blev der fundet midlertidige løsninger med skurvogne. Og løsninger med skurvogne, der skulle holde et halvt år, blev til flere år. Men det giver altså nogle udfordringer, når du knopskyder. Derfor er det fantastisk, at vi er samlet på et sted, siger administrerende direktør Heidi Thousgaard Jørgensen.

Siden december 2018 har hun sammen med den øvrige ledergruppe stået i spidsen for genopretningen af virksomheden, der kom ud af 2018 med et underskud på 298 millioner kroner før skat.

Annonce
Vi har ønsket at skabe rammer, hvor vi kan være effektive, men samtidig rammer, der er rare at være i.

Heidi Thousgaard Jørgensen, administrerende direktør i Tresu

Moderne bygning

Det var primært udfordringer med nogle af de helt store projekter, der trak ned efter mange år med fremgang og overskud. I en noget mindre skala var det udfordringer med de syv lokationer samt behov for mere plads, der fik virksomheden til at flytte fra Sdr. Bjert. De mange adresser betød, at folk blandt andet kørte for meget mellem adresserne, og basen i Sdr. Bjert var ved at være udtjent. Virksomheden har nu lejet sig ind i en nyopført fabrik, der er bygget og ejet af entreprenør Daugaard Pedersen.

De 175 ansatte er så småt ved at finde sig til rette i de nye omgivelser, hvor der er højt til loftet og udsyn til kollegaerne. Der er en ny kantineordning, fitnessrum og en masse nye rutiner i det nye domicil, der dækker over 4.300 kvadratmeter administration og 8.700 kvadratmeter produktion og lager.

- Vi har ønsket en moderne bygning, der er med til at udtrykke den virksomhed, vi er. Vi er en professionel og innovativ virksomhed. Du plejer at sige, at klæder skaber folk. På en eller anden måde skaber rammerne også virksomheden, og den selvforståelse vi har som virksomhed. Vi har ønsket at skabe rammer, hvor vi kan være effektive, men samtidig rammer, der er rare at være i. Vi har forsøgt at skabe samhørighed. Som en lille ting kan vi nævne, at kaffeautomaten er placeret, så folk kommer forbi hinanden, så de kommer dialog, siger Heidi Thousgaard Jørgensen.

Skulle lande på benene

Beslutningen om at flytte i et nyt domicil blev taget af den tidligere ledelse og kapitalfonden Altor, der i 2017 købte Tresu af Erhvervsinvest. Beslutningen blev offentliggjort for cirka et år siden, og nu er alle medarbejdere flyttet fra Sdr. Bjert.

- Processen med flytningen har foregået, mens vi har været midt i en turn around-proces. Vi har skåret ned, og vi har haft udfordringer. Men der skal lyde stor ros til organisationen for at håndtere flytningen samtidig. Flytningen har været en positiv proces. Men det har været en yderligere opgave oven på, at vi skulle lande på benene efter de udfordringer, vi har været igennem, siger Heidi Thousgaard Jørgensen.

Det var hensigten, at NSM skulle købe de gamle lokaler i Sdr. Bjert, men ejendommen er nu sat til salg.

Kort om Tresu

  • Tresu producerer flexo trykmaskiner samt tilbehør til flexo, offset og digitale trykmaskiner, der afsættes til en lang række producenter i den grafiske industri. Virksomheden har i mange år leveret udstyr til blandt andet Tetra Pak, der fremstiller kartoner til fødevarer.
  • Tresu udvikler også løsninger indenfor nicheområder såsom skrabelodder, hygiejneprodukter og vandopløselige folier til vaske- og opvasketabs. Virksomheden, der eksporterer 98 procent, beskæftiger i alt 215 medarbejdere, heraf 175 i Danmark og 40 i udenlandske datterselskaber.
  • I Danmark er der 60 ansatte i produktionen og på lageret, mens der er 115 ansatte, der arbejder med administration, udvikling og salg.
For et år siden offentliggjorde Tresu, at virksomheden ville flytte til en ny fabrik. Kort efter var Tresu gennem flere fyringsrunder, og i december 2018 blev den tidligere topchef, Søren Maarsø, skiftet ud med Heidi Thousgaard Jørgensen (i midten), der et halvt år tidligere kom til virksomheden som finansdirektør. Foto: Søren Gylling
Tresu overvejede at udvide på adressen i Sdr. Bjert, men i sidste ende besluttede virksomheden at starte på en frisk et nyt sted, hvor man kunne tænke alle løsninger ind fra begyndelsen. På plussiden tæller, at placeringen i det nordlige industrikvarter ligger bedre i forhold til logistik og rekruttering af nye medarbejdere. Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce