Annonce
Haderslev

18-årig dukkede ikke op i retten: Tiltalt for at befamle skoleelev

Den 18-årige var blandt andet tiltalt for at have fastholdt en pige på hendes bryst i december 2018. Arkivfoto: Claus Thorsted
I december 2018 blev en skoleelev på Sønder Otting Skole i Haderslev udsat for blufærdighedskrænkelse af en nu 18-årig mand fra Haderslev. Den tiltalte dukkede dog ikke op i retten onsdag formiddag.

Haderslev: En 18-årig mand fra Haderslev anklaget for blufærdighedskrænkelse udeblev onsdag formiddag fra Retten i Sønderborgs afdelingskontor i Haderslev. Manden har været tiltalt for at have fastholdt og befamlet en pige på Sønder Otting Skole i Haderslev. Episoden skulle have fundet sted den 19. december 2018 omkring klokken 12.50.

Her er den 18-årige blevet anklaget for at have befølt pigens bryst samt kysset hende på halsen. Han forsøgte også at kysse hende på munden, selvom pigen bad tiltalte om at stoppe. Anklager havde dermed nedlagt påstand om en bøde for overtrædelse af straffelovens § 232, der omhandler blufærdighedskrænkelse.

Den 18-årige var dog ikke at finde. Advokat Nicolai Berg forsøgte flere gange at få fat i den tiltalte, der angiveligt ikke havde oplyst Nicolai Berg om sit nye nummer. Advokaten fik dog fat i tiltaltes far, der tog hen til sønnens bolig. Dog viste det sig, at den 18-årige mand ikke var i Haderslev i dag, og at han derfor ikke kunne møde op i retten til tiden.

Annonce

Ingen yderligere straf

Dermed var både anklager, forsvarer og dommer enige i, at der dermed skulle være tale om en udeblivelsesdom. Der har kun været påstand om bøde, og så anser man, at den tiltalte har erkendt forholdene.

Den tiltalte havde den 12. maj 2021 fire måneders fængsel for andre forhold. Da episoden på Sønder Otting Skole fandt sted før denne fængselsstraf, får den 18-årige ikke en yderligere fængselsdom.

- Han er tidligere dømt, og han har fået fire måneders fængsel. Vi er enige om, at det her forhold skulle have været med i den sag, der gav ham fire måneder. Havde det været tilfældet, vurderer vi, at dette forhold ikke ville have resulteret i en højere straf end den, han allerede har fået. Så man fastsætter ikke yderligere straf, fortalte dommer Kim Grunnet.

Advokat Nicolai Berg begærede, at statskassen betalte sagens omkostninger med henblik på tidligere afgørelser i Højesteretten.

Relevante paragraffer for straffesagen

Straffelovens § 232: Blufærdighedskrænkelse

  • Den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil to år, eller hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil fire år. Ved fastsættelse af straffen skal der lægges vægt på den særlige krænkelse, der er forbundet med lovovertrædelsen.

Retsplejeloven § 897: Udeblivelsesdom

  • Når der ikke under sagen er spørgsmål om højere straf end bøde, skal retten, medmindre omstændighederne taler imod det, behandle sagen, som om tiltalte har tilstået det forhold, som den pågældende er tiltalt for, hvis tiltalte udebliver fra hovedforhandlingen uden oplyst lovligt forfald, nægter at afgive forklaring eller har undladt at anmode om retsmøde. 

Straffeloven § 89: Tillægsstraf

  • Findes nogen, som allerede er dømt til straf, yderligere skyldig i en forud for dommen begået strafbar handling, bliver en tillægsstraf at idømme, for så vidt samtidig påkendelse ville have medført forhøjelse af straffen.
Annonce
Navne For abonnenter

Den ene søn er født i Bruxelles, den anden i London: Verdensmanden Erik har repræsenteret Danmark i 31 år

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Kolding For abonnenter

Penthouse-lejere har tabt tålmodigheden med PFA: Nu har de opsagt deres dyre lejemål i højhusene

Esbjerg

Motorvej spærres helt: Politiet efterforsker mistanke om stenkast efter uhyggelig hændelse

Varde

Pia og Carsten har haft deres kro anonymt til salg i mere end tre år: - Nu har værtsparret skiftet salgsstrategi

Tønder

Anita sætter fokus på overset lidelse: Kunne falde i søvn, når hun mindst ventede det

Regionalt For abonnenter

Inkasso-firma er i hælene på udenlandske chauffører: Men der er fortsat tusindvis af ubetalte bøder

Debat

Byrådskandidater: Haderslev balancerer på kanten af FN's børnekonvention

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Pressenævnet kritiserer JydskeVestkysten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Navne For abonnenter

Kendt erhvervsmand runder skarpt hjørne: John Petersen sælger maskiner for millioner

Esbjerg For abonnenter

Eks-EfB’er fik en idé: Nu lancerer sønnen og hans ven satsning med rabatkuponer på telefonen

Vejen

En verdensstjerne kom forbi: Fodbold har rykket ledige unge i Vejen

Annonce