Annonce
forside

18-årig sigtet for vanvidskørsel med 180 kilometer i timen

Politi satte mandag eftermiddag efter en ung bilist, som ifølge politiet lavede adskillige grove færdselsovertrædelser.

Bilisten påkørte ifølge politiet bomme, en kæde og en lysstander. Ingen personer kom heldigvis til skade.

En 18-årig bilist lavede mandag flere hasarderede overhalinger og kørte modsat rundt i en rundkørsel, da han med omkring 180 kilometer i timen kørte på Skovvejen ved Jyderup.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, der kalder kørslen for "vanvittig". En patrulje satte mandag eftermiddag efter bilisten, og han fortsatte ind i Jyderup.

Her påkørte den unge mand bomme, en kæde og en lysstander, før han stak af fra bilen. Politiet anholdt efterfølgende den 18-årige mand, der er fra Mørkøv.

Han var ikke påvirket af hverken alkohol eller narko.

Ingen kom til skade ved den unge mands vilde kørsel, men han sigtes for at køre hensynsløst til fare for andre. Desuden sigtes han for et utal af overtrædelser af færdselsloven.

Den unge mand er tirsdag blevet løsladt igen, da politiets jurister ikke vurderer, at han skal varetægtsfængsles. Han kan dog se frem til et efterspil i retten.

Kørslen fandt sted omkring klokken 17 mandag. Hvis man har set det eller været tæt på at blive kørt ned, kan man ringe til politiet på 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce