Annonce
forside

18-årig sigtet for vanvidskørsel med 180 kilometer i timen

Politi satte mandag eftermiddag efter en ung bilist, som ifølge politiet lavede adskillige grove færdselsovertrædelser.

Bilisten påkørte ifølge politiet bomme, en kæde og en lysstander. Ingen personer kom heldigvis til skade.

En 18-årig bilist lavede mandag flere hasarderede overhalinger og kørte modsat rundt i en rundkørsel, da han med omkring 180 kilometer i timen kørte på Skovvejen ved Jyderup.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, der kalder kørslen for "vanvittig". En patrulje satte mandag eftermiddag efter bilisten, og han fortsatte ind i Jyderup.

Her påkørte den unge mand bomme, en kæde og en lysstander, før han stak af fra bilen. Politiet anholdt efterfølgende den 18-årige mand, der er fra Mørkøv.

Han var ikke påvirket af hverken alkohol eller narko.

Ingen kom til skade ved den unge mands vilde kørsel, men han sigtes for at køre hensynsløst til fare for andre. Desuden sigtes han for et utal af overtrædelser af færdselsloven.

Den unge mand er tirsdag blevet løsladt igen, da politiets jurister ikke vurderer, at han skal varetægtsfængsles. Han kan dog se frem til et efterspil i retten.

Kørslen fandt sted omkring klokken 17 mandag. Hvis man har set det eller været tæt på at blive kørt ned, kan man ringe til politiet på 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce