Annonce
Nordtyskland

18-årig stjal sin mors bil: Tre unge mænd fik seriøse problemer

Modelfoto: Colourbox.
En 18-årig mand fra Niedersachsen stjal sin mors bil, tankede uden at betale og kørte på eventyr i Danmark med to kammerater.

HANDEWITT: Venligt spurgte betjentene ind til problemerne, da en patrulje mandag ved middagstid fik øje på tre unge mænd iført gule advarselsveste på parkeringspladsen ved Scandinavian Park i Handewitt. Mændene viste sig at stamme fra Niedersachsen og kunne berette, at deres bil var gået i stykker på motorvejen nord for grænsen. En medfølende trafikant havde efterfølgende givet dem et lift til indkøbscentret.

Forklaringen interesserede betjentene så meget, at de tjekkede efter i registret. Her viste det sig snart, at de unge var undervejs i en efterlyst Hoda Accord. Et 18-årigt medlem af trioen fra Uelzen havde stjålet bilen fra sin mor og var derefter taget på eventyr med de to venner.

Noget kørekort havde den 18-årige ikke. Desuden var han stukket af fra regningen, efter han havde tanket bilen op.

Med hjælp fra dansk politi lykkedes det at finde den havarerede Honda, der var efterladt ved en afkørsel på den sønderjyske motorvej.

Politiet konfiskerede bilnøglerne. Det tre unge mænd kunne derefter fortsætte hjemrejsen med tog.

Den 18-årige kan forvente adskillige sigtelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce