Annonce
Sydjylland

188.700 søgninger på to år: Klassisk kage er sønderjydernes favorit

Sønderjydernes kageglæde er tydelig at se på arla.dk. Generelt viser tallene, at sønderjyderne søger mere på kage end på mad, når vi leder efter opskrifter. Foto: arla.dk
Danskerne elsker at se amatørbagere udfolde sig på tv, men når vi selv skal bage, søger vi tilbage til de gamle klassikere.

Æg, sukker, mel, modne bananer og smeltet chokolade.

Mærker du også kagetrangen komme snigende? Så er det ikke så underligt endda. For der er naturligvis tale om nogle af de ingredienser, der hører til den klassiske banankage. En simpel og velkendt opskrift, som ifølge nye tal fra Arla, er sønderjydernes absolutte favoritkage. Med hele 188.734 søgninger på arla.dk er banankagen den mest søgte kageopskrift.

Danskerne elsker kage. Det er en kendsgerning, som det populære tv-program "Den Store Bagedyst" slår fast år efter år, når knap en million danskere sætter sig til rette ved fjernsynet for at se på amatørbagere, der bager med fondant og tempereret chokolade.

- På trods af, at danskerne elsker at se amatørbagere udfordre sig selv med avancerede bageteknikker som isomalt og marcipanovertræk, er det fortsat en klassiker som banankagen, der er danskernes favorit, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 26 år, og forklarer, at det blandt andet kan skyldes kagens simple opskrift:

- Jeg tror, at den primære årsag til, at vi vender tilbage til den klassiske kageopskrift er, at vi sjældent har tid til at stå flere timer i køkkenet, når vi har inviteret gæster over til eftermiddagskaffe. Det handler nok også om, at vi har de fleste ingredienser liggende i forvejen – og så er det jo oplagt at lave de overmodne bananer om til en lækker kage, der grundet bananerne ovenikøbet holder sig frisk og fugtig i lang tid.

Annonce

Top tre

Top tre over sønderjydernes gennemsnitssøgninger på kager på arla.dk mellem 2017-2019

1. Banankage: 188.734 unikke visninger

2. Nem chokoladekage i bradepande: 123.412 unikke visninger

3. Drømmekage fra Brovst: 108.248 unikke visninger

Top tre over danskernes kagesøgninger på arla.dk i 2019

1. Banankage: 424.151 unikke visninger

2. Nem chokoladekage i bradepande: 356.341 unikke visninger

3. Drømmekage fra Brovst: 299.989 unikke visninger

Top tre over danskernes kagesøgninger på arla.dk i 2014

1. Banankage: 199.376 unikke visninger

2. Drømmekage fra Brovst: 154.030 unikke visninger

3. Gulerodskage: 94.404 unikke visninger

Minder fra barndommen

Det er dog ikke kun de mange besøg på banankageopskriften, der afslører, at sønderjyder foretrækker traditionelle kageopskrifter. Det kommer også til udtryk i de næste kager på listen. For udover at søge på banankage, har flere end 123.000 sønderjyder besøgt opskriften på en nem chokoladekage, mens hele 108.248 sønderjyder har søgt på drømmekagen fra Brovst.

- De klassiske kager som chokoladekage, gulerodskage og drømmekage er opskrifter, vi tager med os fra barndommen, og som minder os om mors bagekunst. Derfor er det opskrifter, vi bliver ved med at holde fast i. Og så kender danskerne vores opskriftsside, og ved, at det er et sikkert sted at gå hen, hvis man er på udkig efter en simpel og klassisk kageopskrift, der falder i de fleste gæsters smag, siger Tove Færch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce