Annonce
112

19-årig anklaget for at dele fem sexvideoer i stor facebookgruppe: Nu er han pure frifundet

Den 19-årige, der i dag er kokkeelev, truede pigen med at dele hendes sexvideoer og skrev et opslag om det i en stor facebookgruppe. Arkivfoto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix
Der var intet, der pegede i retning af, at den 19-årige skulle have delt de fem sexvideoer, som han var tiltalt for at have delt, og derfor blev den 19-årige koldingenser frifundet.

Kolding: En 19-årig mand fra Kolding kunne torsdag lidt efter klokken 13 ånde lettet op og lade smilet brede sig over sine læber. Her blev han nemlig frifundet ved Retten i Kolding, efter han havde været tiltalt for at udbrede fem sexvideoer med en 16-årig pige tilbage i maj 2017.

Ifølge tiltalen mod den 19-årige havde han delt de fem videoer, hvor den 16-årige udførte oralsex og havde samleje, ligesom han også skulle have delt billeder af pornografisk karakter. Begge dele skulle være delt i facebookgruppen The Entertainment, som ifølge den 19-årige havde omkring 30.000 unge brugere, der brugte gruppen til såkaldt "shit-posting". Det vil sige, at opslagene typisk var af drillende og mobbende karakter.

Retten i Kolding fandt det dog aldrig bevist, at den 19-årige skulle have delt videoerne i gruppen. Faktisk var der intet tidspunkt, hvor pilen pegede i den retning. Den 19-årige nægtede sig skyldig, og pigen selv kunne ikke endegyldigt sige, at videoen var blevet sendt videre. Et vidne, der skulle have modtaget en af videoerne, kunne ikke huske at have set den, og de tekniske beviser pegede heller ikke i den retning.

Så der var ganske vist ikke meget, der antydede, at den 19-årige var skyldig. Morten Wosylus Kamp sagde da også, at hans procedure ville blive kort, fordi han følte sig ret sikker på, at den 19-årige blev frifundet.

Annonce

Havde aldrig mødt hinanden

Den 19-årige erkendte at have været i besiddelse af videoerne og billederne. Dem havde han fået tilsendt af pigens ekskæreste, efter ekskæresten havde fundet ud af, at den den 19-årige og pigen var begyndt at skrive sammen. Den 19-årige og pigen, der er fra Nordjylland, havde mødt hinanden gennem The Entertainment, og det var første gang, de mødte hinanden i virkeligheden, da de begge var tilstede i retten torsdag.

De to havde altså udelukkende haft kontakt via de sociale medier, men forsøgte nogle gange at arrangere et møde. Den 19-årige overførte endda penge til en togbillet. Pigen fik dog aldrig købt en billet, og det blev den 19-årige sur over. Af en samtale, som de to har haft på Facebook, og som blev læst op i retten, fremgik det, at den 19-årige herefter skrev til hende, at han ville dele sexvideoerne som en form for straf.

Dette førte til, at den 19-årige lavede et opslag for de 30.000 medlemmer i The Entertainment, hvor han skrev, at han havde videoerne og ville dele dem, hvis man skrev til ham.

- Hun vidste, jeg ville gøre det. Det var for sjov. Hun svarede også selv på opslaget, sagde den 19-årige.

- Jeg var sådan lidt 50/50 på, om han ville dele dem, eller om det var for sjov, sagde pigen.

- Jeg havde ingen intentioner om at dele dem eller hævne mig, understregede den 19-årige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce