Annonce
112

19-årig anklaget for at dele fem sexvideoer i stor facebookgruppe: Nu er han pure frifundet

Den 19-årige, der i dag er kokkeelev, truede pigen med at dele hendes sexvideoer og skrev et opslag om det i en stor facebookgruppe. Arkivfoto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix
Der var intet, der pegede i retning af, at den 19-årige skulle have delt de fem sexvideoer, som han var tiltalt for at have delt, og derfor blev den 19-årige koldingenser frifundet.

Kolding: En 19-årig mand fra Kolding kunne torsdag lidt efter klokken 13 ånde lettet op og lade smilet brede sig over sine læber. Her blev han nemlig frifundet ved Retten i Kolding, efter han havde været tiltalt for at udbrede fem sexvideoer med en 16-årig pige tilbage i maj 2017.

Ifølge tiltalen mod den 19-årige havde han delt de fem videoer, hvor den 16-årige udførte oralsex og havde samleje, ligesom han også skulle have delt billeder af pornografisk karakter. Begge dele skulle være delt i facebookgruppen The Entertainment, som ifølge den 19-årige havde omkring 30.000 unge brugere, der brugte gruppen til såkaldt "shit-posting". Det vil sige, at opslagene typisk var af drillende og mobbende karakter.

Retten i Kolding fandt det dog aldrig bevist, at den 19-årige skulle have delt videoerne i gruppen. Faktisk var der intet tidspunkt, hvor pilen pegede i den retning. Den 19-årige nægtede sig skyldig, og pigen selv kunne ikke endegyldigt sige, at videoen var blevet sendt videre. Et vidne, der skulle have modtaget en af videoerne, kunne ikke huske at have set den, og de tekniske beviser pegede heller ikke i den retning.

Så der var ganske vist ikke meget, der antydede, at den 19-årige var skyldig. Morten Wosylus Kamp sagde da også, at hans procedure ville blive kort, fordi han følte sig ret sikker på, at den 19-årige blev frifundet.

Annonce

Havde aldrig mødt hinanden

Den 19-årige erkendte at have været i besiddelse af videoerne og billederne. Dem havde han fået tilsendt af pigens ekskæreste, efter ekskæresten havde fundet ud af, at den den 19-årige og pigen var begyndt at skrive sammen. Den 19-årige og pigen, der er fra Nordjylland, havde mødt hinanden gennem The Entertainment, og det var første gang, de mødte hinanden i virkeligheden, da de begge var tilstede i retten torsdag.

De to havde altså udelukkende haft kontakt via de sociale medier, men forsøgte nogle gange at arrangere et møde. Den 19-årige overførte endda penge til en togbillet. Pigen fik dog aldrig købt en billet, og det blev den 19-årige sur over. Af en samtale, som de to har haft på Facebook, og som blev læst op i retten, fremgik det, at den 19-årige herefter skrev til hende, at han ville dele sexvideoerne som en form for straf.

Dette førte til, at den 19-årige lavede et opslag for de 30.000 medlemmer i The Entertainment, hvor han skrev, at han havde videoerne og ville dele dem, hvis man skrev til ham.

- Hun vidste, jeg ville gøre det. Det var for sjov. Hun svarede også selv på opslaget, sagde den 19-årige.

- Jeg var sådan lidt 50/50 på, om han ville dele dem, eller om det var for sjov, sagde pigen.

- Jeg havde ingen intentioner om at dele dem eller hævne mig, understregede den 19-årige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce