Annonce
112

Narkokørsel og store fartoverskridelser: 19-årig må vinke farvel til kørekort i syv år

Den 19-årige blev taget flere gange for narkokørsel og for at køre alt for hurtigt. Foto. Scanpix/Iris
En sommer med narkokørsel og store fartoverskridelser vil påvirke ung mands liv langt ind i fremtiden.

TARM: En ung mand fra Tarm-området er ved at komme på rette vej med sit liv, efter at han har været på afveje. Det kom frem ved retten i Herning, da den 19-årige for nylig skulle stå til ansvar for flere lovovertrædelser i 2018, som vil påvirke ham i mindst syv år frem i tiden.

I dag er den unge mand flyttet sammen med sin kæreste og har fået fast arbejde. I sommeren 2018 blev han gentagne gange blev standset af politiet, fordi han kørte bil, selvom han havde taget narkotika.

Første gang han blev standset var dog ikke med stoffer i blodet. Her havde han til gengæld alt for travlt, da han var på vej til Struer en juniaften. Han kørte med mindst 122 kilometer i timen ad Holstebrovej og overhalede to biler på trods af et forbud mod at overhale. Desuden blev han målt med mindst 100 kilometer i timen på Hanningvej ved Hanning, hvor fartgrænsen er 50 kilometer i timen.

Annonce

Bestilte ulovlige knive

I løbet af den efterfølgende måned blev han vinket ind til siden endnu tre gange af politiet. Det skete i Nørregade i Varde og på Lønborgvej og Vester Kvartervej ved Tarm. Alle tre gange fandt politiet cannabis i hans blod, ligesom han også ved to af tilfældene var påvirket af amfetamin.

Den 19-årige tilstod i retten, at han havde taget stofferne og valgt at køre bil alligevel. Han tilstod også tre andre anklagepunkter, nemlig at han tre gange i marts 2018 havde bestilt ulovlige knive hjem fra udlandet. Det drejede sig om en halskniv, to springknive og en skjulbar kniv. Alle knivene blev opdaget, da de skulle igennem Det Internationale Postcenter i Kastrup.

Behandling mod misbrug

Retten bestemte derfor, at den 19-årige skal have en fængselsdom på 30 dage, som dog ikke skal afsones, hvis han holder sig på den rette side af loven i de kommende to år. Kriminalforsorgen anbefalede desuden, at den 19-årige skal modtage behandling mod sit narkotikamisbrug, hvilket han takkede ja til.

Derudover får den 19-årige en bøde på 20.000 kroner, ligesom han skal betale sagens omkostninger. Sidst men ikke mindst valgte retten at frakende den 19-årige retten til at køre andet end en lille knallert i syv år på grund af de grove færdselsovertrædelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce