Annonce
Kolding

19-årig ville befri en anholdt og bankede på patruljevogn: Endte selv med at blive sigtet

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kolding: Politiet havde nogle særdeles travle minutter omkring klokken 04.00 natten til lørdag, da de inden for 12 minutter sigtede fem unge mænd for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

Vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen fortæller mandag formiddag, at en 19-årig mand klokken 04.10 forsøgte at befri en anholdt person, der sad på bagsædet i en patruljevogn. Det fik den 19-årige til at banke på politibilen, og det må man naturligvis ikke, så den 19-årige fik en sigtelse på nakken. Episoden fandt sted på Jernbanegade.

Ti minutter tidligere havde politiet skrevet en sigtelse til en anden 19-årig, da ordensmagten opdagede, at den unge mand var i fuld gang med at tisse op ad en butiksrude i Østergade.

På Gråbrødregade klokken 03.58 var tre unge mænd ved at ende i et slagsmål og udviste voldelig adfærd. Politiet stoppede mændene, der alle blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Mændene var henholdsvis 25, 22 og 22 år gamle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce