Annonce
Kolding

19 patienter er indlagt med coronavirus på Kolding Sygehus

Der er lukket for adgang for pårørende på sygehusene, medmindre man skal besøge en patient, der er døende eller et barn. Arkivfoto: Søren Gylling
Mandag først på eftermiddagen var der 19 patienter indlagt med coronavirus på Kolding Sygehus. Travlheden på sygehuset er generelt stigende, men stadig til at håndtere.
Annonce

Kolding: Antallet af patienter, der bliver henvist til den fremskudte vurderingsenhed på Kolding Sygehus, er stigende, og det betyder, at flere patienter også bliver indlagt med enten coronavirus eller til videre udredning. Det fortæller Cathrin Tromborg Bræstrup, der er kommunikationschef på Sygehus Lillebælt.

Vurderingsenheden blev sat op den 13. marts, sådan at patienter, der viser symptomer på coronavirus, kan blive vurderet og indlagt til videre udredning på sygehuset, såfremt det er nødvendigt.

Mandag ved ved klokken 14 var der 19 coronapositive indlagt på Kolding Sygehus, mens yderligere 20 var indlagt til videre udredning.

- Vi har flere, som er testet positive sammenlignet med sidste uge, og vi kan godt mærke, at antallet af patienter, vi har igennem vurderingsenheden er stigende, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

I fredags var der til sammenligning omkring 10 coronasmittede indlagt ved middagstid.

- Men det er stadig håndterbart, og det foregår fortsat stille og roligt hos os, selv om det selvfølgelig er en uvant situation, vi befinder os i, understreger kommunikationschefen.

Ring før du møder op

Du må ikke møde op hos din praktiserende læge, på hospitalet eller i skadestuen, hvis du tror, at du har coronavirus/COVID-19.

Du skal i stedet ringe til din egen læge. Uden for lægens åbningstid skal du ringe til lægevagten.

Telefonnummeret til lægevagten i Region Syddanmark er 70 11 07 07.

Annonce

Status i Danmark

Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen var der mandag middag 533 indlagte patienter med coronavirus på landsplan. Næsten halvdelen af de patienter stammer fra Region Hovedstaden, mens 83 af dem kommer fra Region Syddanmark. Ud af de 83 er 19 indlagt på intensiv og ligger i respirator. Generelt bliver næsten alle intensivpatienter bliver lagt i respirator.

2555 patienter er blevet testet positiv for coronavirus og 77 er døde i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce