Annonce
Sønderborg

193-årig familievirksomhed præsenterer rekordresultat

Trekløveret bag ledelsen af Karl D. Petersen ApS og Møllebygger Petersen ApS er Hans Christensen (tv.), Morten Anker Petersen og Kenneth Steger Søholm. Foto Kasper Roed
Tømrer- og snedkerfirmaet Karl D. Petersen ApS i Avnbøl ved Sønderborg netop har offentliggjort det bedste regnskab nogensinde.
Annonce

Avnbøl: I 2019 nåede bruttofortjenesten op på 9,9 million kroner eller næsten to millioner bedre end i 2018 hos Karl D. Petersen ApS. Efter skat blev overskuddet på knap 1,5 million kroner mod godt 1,1 million kroner i 2018.

- Det er ikke min fortjeneste alene, at det er gået så godt. Det er medarbejderne, der har gjort en forskel. De er jo firmaets ansigt udadtil og udfører flot og gedigent håndværk, som kunderne værdsætter, siger tømrer- og snedkermester Morten Anker Petersen.

Medvirkende til det flotte resultat er, at firmaet har forstået at udvikle en række koncepter, der henvender sig til både private, offentlige og industrielle kunder.

I 2019 har selskabet været med til at løse store opgaver på Sønderborgs nye vartegn Hotel Alsik, etableringen af Gigthospitalet i Sønderborg og renoveringen af døre og vinduer på Augustenborg Slot, der i dag huser Naturstyrelsen.

Dertil kommer opførelsen af Kværs Forsamlingshus samt opgaver for firmaer som Danfoss og Vitfoss.

Familiefirmaet

Karl D. Petersen blev etableret i 1827. Firmaet har været i familien Petersens eje lige siden starten. I begyndelsen fremstillede håndværkerne træhjul til landbrugsvogne for senere at bygge kornsiloer og landbrugsbygninger.

Den arbejder for private og erhverv i Sønderborg, Als, Sundeved, Broager og Gråsten-området, men varetager også større entrepriser rundt om i hele Danmark. Arbejder er lige fra mindre reparationer til store byggeprojekter.

I de sidste mange år har arbejdet med restaurering og som møllebygger fyldt mere og mere ved siden af det almindelige tømrer- og snedkerarbejde. Virksomheden ledes i dag af 6. generation, som er Morten Anker Petersen.

Han er uddannet bygningskonstruktør og leder afdelingen for møller og restaurering, mens tømrer og snedker-afdelingen styres af to byggeledere. Også faderen Svend Anker Petersen er fortsat en del af firmaet.

Annonce

Fejring er udskudt

Cirka 30 procent af omsætningen kommer fra opgaver for private kunder. Egenkapitalen var ved indgangen til 2020 på 3.4 million kroner.

Det var oprindelig meningen, at medarbejderne skulle fejre det flotte årsresultat med en udflugt til Formel 1 racerløb i Belgien, men Corona-krisen kom på tværs af planerne og derfor er et medarbejderarrangement udskudt til senere. I fjor var medarbejderne på udflugt til England for at overvære en fodboldkamp på Liverpool Stadion.

I slutningen af 2018 blev alle mølleaktiviteter skilt ud i et selvstændigt selskab Møllebygger Petersen ApS. Virksomhedens første årsregnskab, der omfatter en periode på 15 måneder, viser et resultat efter skat på knap 700.000 kroner.

Blandt de opgaver Møllebygger Petersen har løst, er renoveringen af vingerne på Dybbøl Mølle, Dyrehave Mølle ved Nyborg med RealDania som bygherre, Slots Vandmøllen i Aabenraa og en gennemgribende renovering af Bygholm Mølle i Vesløs i Thy med Aage V. Jensens Naturfond som bygherre.

Annonce

Spirer af optimisme

Baseret på de eksisterende ordrer og de mange tilbud firmaet i øjeblikket regner på forventer Morten Anker Petersen, at 2020 også vil blive et positivt år for de to selskaber. Om det bliver i stil med rekordåret 2019, er det endnu for tidligt at spå om.

- Møllefirmaet er i rivende udvikling. Vi har eksempelvis etableret samarbejder med arkitekter over hele landet. Vi ser det som vores mission at være med til at sikre den kulturarv, som møllerne udgør. Netop derfor er vi også med i det arbejde, der gerne skal resultere i oprettelsen af en egentlig møllebygger-uddannelse. Det er der behov for i Danmark, siger Morten Anker Petersen.

Møllefirmaet beskæftiger 2-3 medarbejdere, mens Karl D. Petersen har cirka 20 medarbejdere, hvor den daglige ledelse varetages af Kenneth Steger Sølund og Hans Christensen.

Morten Anker Petersen har som 6. generation i familievirksomheden det overordnede ansvar. Karl D. Petersen blev etableret i 1827.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce