Annonce
KIF Fodbold

2-0 i Hvidovre lægger hårdt pres på konkurrenterne: Kolding tog en livsvigtig sejr

Sebastian Sommer var manden med det gyldne overblik, da Kolding scorede det vigtige første mål mod Hvidovre. Arkivfoto: Søren Gylling
Oliver Drost gødede jorden med et mål kort før pausen, og i overtiden sørgede Denis Fazlagic for målet til 2-0. Dermed har Kolding lagt hårdt pres på konkurrenterne i bunden.

Den kan de så tænke lidt over i Vendsyssel og Skive inden deres indbyrdes opgør torsdag aften.

De går på banen i visheden om, at presset blev øget gevaldigt torsdag aften, da Kolding for anden gang i dette nedrykningsspil vandt en udekamp og for første gang i denne sæson vandt for anden gang i træk.

Kampen i tal

Hvidovre-Kolding 0-2 (0-1)

0-1 Oliver Drost (41.), 0-2 Denis Fazlagic (90.)

Advarsler

Kolding: Morten Ohlsen Hansen (27.), Mathias Høgsholt (36.)

Hvidovre: Sebastian Avanzini (78.), Magnus Vestergaard (85.), Matti Olsen (90.)

Udskiftninger

Kolding: Jeppe Hansen og Christian Kudsk ud, Adam Jakobsen og Matthias Verreth ind (55.), Sebastian Sommer og Oliver Drost ud, Denis Fazlagic og Christian Andersen ind (78.), Jacob Torp ud, Jakob Kiilerich ind (88.)


Annonce

2-0 ude over Hvidovre giver koldingenserne en slags luft i bunden – i hvert fald midlertidigt.

Meget sløv start

Det blev en kamp, der var uhyre længe om at komme i gang.

På flere måder.

Først var den forsinket i et kvarter, og siden havde de to hold ikke travlt med at underholde hverken de få tilskuere på Hvidovre Stadion eller de nok lidt flere, der fulgte med på Viaplay.

Det blev en sejtrækker af en første halvleg, hvor intet af de to holds offensiver tilnærmelsesvist kunne kreere noget, så det bare mindede om målchancer.

Kolding havde trods alt de bedste tiltag, og i to omgange var Oliver Drost involveret. Først blev et forsøg, der nok alligevel var endt ved hjørneflaget, blokeret af Jeppe Hansen, og siden forspildte Drost en god kontrachance ved en forhastet afslutning lige ind i en Hvidovre-parade.

Så det var sandt for dyden ikke synderligt underholdende – indtil fem minutter før pausen.

Kolding fik et frispark i venstre side, som aldrig burde være dømt, og det skulle viste sig at blive kostbart for hjemmeholdet. Sebastian Sommer sendte en flad bold tilbage i feltet, hvor Mathias Høgsholt kom løbende til, hoppede over, og så stod Oliver Drost klar til med en fremragende afslutning at cirkle bolden over i modsatte sidenet.

Aldeles fortrinlig detalje – utvivlsomt indøvet og aftalt – og meget, meget effektiv.

1-0 på det tidspunkt var måske ikke specielt rimeligt, fordi det hele vejen igennem de første 40 minutter var en decideret 0-0-kamp, men det kunne gæsterne jo være flintrende ligeglade med. De havde spillet solidt i defensiven og scoret på den eneste reelle mulighed – det kan ikke gøres meget bedre.

Føringen blev slæbt med ind til pausen, men inden da skulle Kolding lige have en reminder om, at Hvidovre trods alt også havde offensive folk med. 37-årige Kim Aabech kom højere end Sebastian Sommer og pandede et kilometerhøjt indlæg på underkanten af overliggeren.

Det var forbandet tæt på, men Kolding kunne gå til pause med en 1-0-føring og visheden om et stykke veludført og effektivt stykke arbejde.

Men jo også med den viden i baghovedet, at Hvidovre to gange tidligere i denne sæson havde hentet en 1-0-føring.

Annonce

Den onde ånd kom ind

Og det skal nok have gibbet lidt i en og anden i Kolding-lejren, da Hvidovre efter et kvarter af anden halvleg sendte Tobias Thomsen på banen. Han havde to gange tidligere i denne sæson taget et par point fra Kolding med sine udligninger, og med det pres, Hvidovre efterhånden fik lagt på gæsternes mål, tegnede der sig et billede af, at Thomsen igen kunne få en afgørende fod med i spillet.

Det fik han ikke.

Men dermed ikke sagt, at der ikke var pres på Kolding-feltet. Det var der. Træner Kristoffer Wichmann forsøgte med nogle indskiftninger ad et par gange at skabe lidt nyt liv i en helt død offensiv, men det lykkedes aldrig rigtigt. Det blev én lang forsvarskamp efter pausen, men det skal bestemt med til gæsternes ros, at de forsvarede sig rigtigt fint.

Kun en enkelt gang var der virkelig fare på færde. Kim Aabech cirklede et af sine velkendte frispark mod fjerneste stolpe, hvor Sebastian Avanzini kom flyvende. Hovedstød sad lige i næverne på Kolding-målmand Frederik Ibsen, og det skulle gæsternes prise sig lykkelige over – en meter til den ene eller anden side, og det havde været en stensikker scoring.

Annonce

Afgørelse i overtiden

Kolding slap med lidt svedige håndflader i den sekvens, og selv om Hvidovre som nævnt lagde moderat pres på og stort set havde bolden hele tiden, blev det sjældent farligt. Forsvaret omkring anfører Mads Eriksen stod uhyre solidt, og da dommer Jesper Nielsen – helt forståeligt – ikke valgte at fløjte for straffespark, da bolden ramte Matthias Verreths hånd i feltet, blev det tydeligt, at heller ikke heldet og marginalerne var med hjemmeholdet.

Og så gik det, som den slags ofte gør – en kompromisløs offensiv åbner for kontraangreb i den anden ende, og på et af dem slap Denis Fazlagic helt fri. Han var sikkerheden selv, scorede dovent og overlegent til 2-0 efter godt 90 minutter.

Så var den potte ude.

Koldingenserne havde taget tre uhyre vigtige point og kan nu smide benene op på kakkelbordet med god samvittighed og helt tilbagelænet følge med i, om konkurrenterne torsdag vil gøre dem den tjeneste at spille uafgjort.

Det ville gøre denne spillerunde helt perfekt.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce