Annonce
Esbjerg

2. klasse fra Egebæk-Hviding vinder landsdækkende mikroforsker-konkurrence

Eleverne i 2. klasse på Egebæk-Hviding Skole Vadehav har været så nysgerrige på naturen, at de har vundet en landsdækkende mikroforskerkonkurrence. Foto: Karen Vestergaard Henriksen
Eleverne i 2. klasse på Egebæk-Hviding Skole Vadehav har været så dygtige til at være mikroforskere, at de har vundet en landsdækkende konkurrence gennem Naturvejlederforeningens krible krable-projekt.
Annonce

Egebæk-Hviding: I løbet af efteråret har 2. klasse på Egebæk-Hviding Skole Vadehav prøvet kræfter med mikroforskning gennem naturvejlederforeningens krible krable projekt.

Eleverne har undersøgt myrer i skoven og arbejdet videre med emnet inde på skolen. De har undret sig, stillet spørgsmål, lavet forsøg, kigget i bøger og bygget modeller, og derved undersøgt alt hvad de kunne om myrer.

Klasserne har arbejdet med mikroforsker-projektet i to måneder, og projektet har været en integreret del af arbejdet med science i natur og teknologi-timerne, og det har de været så gode til, at de har vundet den landsdækkende mikroforsker-konkurrence.

Som præmie får de lov at besøge et oplevelsescenter, hvor de kan arbejde endnu mere med en undersøgende tilgang til naturen.

Biolog Karen Vestergaard Henriksen har været tilknyttet klassen som naturvejleder, og hun mener Mikroforsker projektet er vigtigt, fordi det forhåbentligt giver børnene endnu mere lyst til selv at spørge, udforske og undersøge verden omkring dem.

- Jeg hjalp eleverne i gang på en kriblekrable tur i skoven, hvor de var utroligt nysgerrige og stillede mange spørgsmål. Da de arbejdede videre på skolen, var lærerne gode til at gribe elevernes undren og lade den styre processen hele vejen igennem, siger hun.

Vinderklasser

Siden skolestart har 24 naturvejledere sammen med lokale klasser og deres lærer arbejdet sig igennem Mikroforskermetoden og udviklet deres egne små forskningsforløb om Krible Krable dyr. Det er der kommet mange flotte rapporter ud af. Der er blevet valgt tre vindere, som har formidlet deres arbejde flot i en rapport.

Førstepladsen går til 2. klasserne på Egebæk-Hviding, Ribe.
Andenpladsen går til 0.a Molsskolen i Knebel.
Tredjepladsen går til 3.d Lille Næstved Skole i Næstved.

Man kan læse mere om Naturvejlederforenings projekt på http://natur-vejleder.dk/projekter/krible-krable/

Annonce

Forskerdiplomer

Og det er netop børnenes undren, der er drivkraften i projektet.

- Tanken med mikroforskning er lige netop, at eleverne prøver at lave deres egne små, naturvidenskabelige undersøgelser ud fra deres egen undring, og de øver sig i at stille gode spørgsmål og arbejde med naturvidenskabelig metode på en sjov måde, siger Karen Vestergaard Henriksen.

I begyndelsen af det nye år kommer en naturvejleder fra Vadehavscentret på besøg på skolen og overrækker eleverne mikroforsker-diplomer, og her vil eleverne vise myrer og plancher frem og fortælle resten af skolens elever om deres mikroforsker-projekt.

Pilotprojektet har kun været for en mindre gruppe udvalgte klasser, men i 2020 kan alle være med. Mikroforsker projektet kører i stor skala i hele Danmark fra skolestart til efterårsferien, hvor alle klasser fra 0. – 3. klasse kan tilmelde sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Ryttere mødes uden hest

Annonce