Annonce
Varde

2. pinsedag er blevet en stor dag i Mariehaven

Et lille udpluk af medvirkende fra Varde Sommerspil deltog i Sommersang i Mariehaven på grundlovsdag med optræden og sange fra musicalen Midt om natten. Pressefoto: Tatjana Johnsson

2. pinsedag er blevet den helt store Sommersang i Mariehaven-dag, og dagen er udsolgt måneder i forvejen. Resten af sæsonen ser lovende ud, siger Helge Engelbrecht, der er manden bag Mariehaven.

Annonce

Ansager: Der var gudstjeneste, grundlovstale fra kulturministeren og sange fra Brødrene Olsen, da der mandag var Sommersang i Mariehaven i Ansager. 2. pinsedag i Mariehaven er blevet en dag, der er udsolgt måneder i forvejen.

- Der er flere og flere, der kommer til os og siger, at det er blevet en tradition, siger Helge Engelbrecht, der er hovedmanden bag Mariehaven.

Denne mandag kom også to busser med cirka 100 mand fra Lolland, så arrangementet trækker fra både nær og fjern.

Der har været en enkelt sæson, hvor Sommersang i Mariehaven var udsolgt alle gange. Det sker ikke i år, men der er omkring 1000 eller mere til alle koncertdage, og også koncertdagen i august er tæt på at være udsolgt.

- Det bliver en rigtig god sæson, siger Helge Engelbrecht.

Annonce

Koncertdag for handicappede

Det næste arrangement i Mariehaven bliver Lille Marie Festival 21. juni klokken 12-17. Det er en koncertdag, der er tilrettelagt for handicappede, men hvor andre også er velkomne.

- Familiemedlemmer tager med, fordi det vil de opleve sammen med deres børn eller et andet familiemedlem, siger Helge Engelbrecht, der fortæller, at der også er enkelte uden handicappede familiemedlemmer, der køber billet til dagen.

Oprindeligt skulle Lille Marie Festival have været en todagesfestival, men det krævede for meget af de frivillige, så i stedet har Mariehaven satset på at lave én god dag.

Annonce

Glad for samarbejde

Som de fleste andre år optager Helge Engelbrecht alle Sommersang i Mariehaven. Programmerne har tidligere været sendt på større tv-stationer som DR1 og TV 2 Charlie, men siden 2015 har det været DK4, der har vist programmer om Mariehaven og Helge Engelbrechts band, Neighbours.

Programmerne, der bliver optaget i år, vil blive vist fra foråret 2018.

- Vi er gået all in med den station, siger Helge Engelbrecht, der godt kan lide friheden på den lille tv-station.

- Der er højt til loftet, og vi bliver herrer i eget hus. Der kommer ingen redaktør og siger, at der er noget, han ikke kan lide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce