Annonce
Billund

20 år med 'Idræt om dagen' i Vorbasse

Jubilæumsfesten begyndte med sjov idræt, inden man gik over til kaffe og kage. PR foto

Vorbasse: "Idræt om dagen" i Vorbasse har i denne uge fejret 20 år jubilæum.

Ideen opstod hos dengang Lilian og Peter Dollerup. Peter var halinspektør, og han kunne se, at der var ledige timer onsdag formiddag. Hans Verner Frandsen, som var konsulent hos DGI og var ansat til hjælpe nye ideer i gang, blev kontaktet, og han var med de første fem gange.

De første instruktører var Lilian Dollerup, Ingrid Bech, Hans Thorsen, Ejgil Christensen og Kirsten Nielstrup. Der blev fra en idrætsorganisation bevilget 10.000 kroner til diverse materialer. Det første år var der 25-30 deltagere. Vorbasse var by nummer to i Ribe amt, som fik Idræt om dagen.

Normalt kommer der mellem 50-60 hver onsdag til Idræt om dagen. Til jubilæumsfesten var der 75, idet der var indbudt tidligere hjælpere og instruktører.

Jubilæumsfesten var med sjov motion i hallen ved Kirsten Nielstrup og Ester Thisgaard. Hans Verner Frandsen var igen med og spillede på violin til folkedansen, som Ejgil Christensen ellers normalt står for. Man sluttede med kaffe og kage og pakkespil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce