Annonce
forside

20-årig fængslet i 72 timer for grov vold

En 20-årig mand fra lokalområdet har fået sin anholdelse forlænget med tre døgn. Manden er mistænkt for at have udøvet grov vold mod en 31-årige mand. Arkivfoto: Michael Bager

En 20-årig mand fra lokalområdet blev søndag klokken 5.30 anholdt for vold begået i Jernbanegade. I et grundlovsforhør søndag blev mandens anholdelse forlænget med tre døgn.

TØNDER: En dommer valgte i et grundlovsforhør søndag eftermiddag at forlænge anholdelsen af en 20-årig lokal mand med tre gange 24 timer.

Politiet begærede manden varetægtsfængslet, men dommeren mente altså ikke, at beviserne mod den 20-årige var stærke nok.

- Dommeren mente ikke, at det var nok til en varetægtsfængsling, siger politikommissær ved lokalpolitiet i Tønder, Lasse Rasmussen.

Lasse Rasmussen fortæller, at den 20-årige er sigtet for at have udøvet "kvalificeret vold" mod en 31-årig mand - også fra lokalområdet. Men Lasse Rasmussen vil af hensyn til den videre efterforskning ikke uddybe, hvad begrebet "kvalificeret vold" dækker over.

Annonce

Medskyldige

Af straffelovens paragraf 245 hedder det om kvalificeret vold: "Den, som udøver et legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil seks år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særlig skærpende omstændighed".

Mistænker I, at der er medskyldige på fri fod?

- Det er for tidligt at sige, men det kan ikke udelukkes, siger Lasse Rasmussen og tilføjer, at det sandsynligvis er en uoverensstemmelse mellem de to mænd, der har udviklet sig til voldsepisoden.

Ifølge et øjenvidne var politiet søndag morgen ved syvtiden travlt beskæftiget med at optage rapport fra eventuelle vidner til voldsepisoden i Jernbanegade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce