Annonce
Kolding

20-årig polsk lastbilchauffør fængslet og udvist af Danmark

Chaufføren blev stoppet under en kontrol, der foregik i samarbejde med Fødevarestyrelsen, men politiet tjekkede også kørekort og kunne konstatere, at den 20-åriges kørekort var falsk. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den 20-årige blev stoppet ved Hylkedal under en kontrol onsdag. Her stod det klart, at han kørte med falsk kørekort. Torsdag fik han en straksdom ved Retten i Kolding.

Kolding: En 20-årig polsk lastbilchauffør har torsdag fået både en fængsels- og bødestraf samt en udvisning af Danmark ved Retten i Kolding.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelse.

Den 20-årige polak blev stoppet i forbindelse med en omfattende kontrol ved Hylkedal onsdag, og her stod det hurtigt klart, at det kørekort, han fremviste til politiet, ikke var ægte.

- Det var en kontrol, der foregik i samarbejde med Fødevarestyrelsen, og som primært var rettet mod dyretransporter, men politiet foretager naturligvis altid en fuld kontrol af forholdene, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund fra Sydøstjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Annonce

Chaufføren erkendte

Derfor blev den polske lastbilchauffør anholdt ved kontrollen onsdag og fremstillet i grundlovsforhør torsdag.

- Chaufføren erkendte under retsmødet, at han godt vidste, at kørekortet var falsk, og derfor var han indstillet på at få sagen afgjort med det samme med en såkaldt straksdom, forklarer specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi.

- Og han erkendte også at havde kørt i Danmark i syv tilfælde inden for de sidste 28 dage, siger hun i pressemeddelelsen.

Det har derfor ikke været nødvendigt med et retsmøde, og polakken er blevet idømt 50 dages ubetinget fængsel og en bøde på 49.000 kroner. Samtidig er han også blevet udvist af Danmark og har fået indrejse forbud i seks år.

Den unge lastbilchauffør er blevet dømt under skærpende omstændigheder.

- Dommeren fandt det skærpende, at det falske kørekort blev anvendt i hans erhverv, og at han havde en økonomisk vinding ved at bruge det, siger Pernille Moesborg.

Den 20-årige chauffør modtog dommen og blev efterfølgende fængslet til afsoning. Han udvises af Danmark, når han har overstået sin fængsling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce