x
Annonce
Sønderborg

20.000 løbere er tilmeldt: Royal Run Sønderjylland flyttes til september

Kronprins Frederik kommer i mål under Royal Run i København i 2018. Når løbet kommer til Sønderborg bliver det en af de største begivenheder i Sønderborg i 2020. Foto: Lars Møller
På grund af covid-19 udsættes kronprins Frederiks løb Royal Run i Sønderborg fra den 1. juni til søndag den 6. september. Dette sker for at sikre deltageres og tilskueres sikkerhed og sundhed.

Sønderborg: Som et led i markeringen af 100-året for Genforeningen blev et af de fem Royal Run-løb i Danmark placeret i Sønderborg, og det blev en succes. For løbet blev på kort tid udsolgt med over 20.000 deltagere, og løbet bliver dermed det største løb i Sønderborgs historie.

Selvom der er over to måneder, til Royal Run skulle afvikles den sidste dag i pinsen, har en enig styregruppe i samråd med de lokale arrangører, kongehuset og mediepartneren TV 2 besluttet at udsætte Royal Run til søndag den 6. september.

- Vores absolut vigtigste opgave er at sikre sikkerheden og sundheden for de deltagere og tilskuere, der bakker op om Royal Run. Derfor har vi valgt at træffe beslutningen om at udsætte begivenheden, og vi er meget taknemmelige for, at vi sammen med vores lokale arrangører på forholdsvis kort tid har kunnet finde en ny dato, siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i Danmarks Idrætsforbund, på vegne af Royal Runs styregruppe.

Knap 80.000 personer er tilmeldt Royal Run i København, Sønderjylland, Odense, Aalborg, Bornholm og i Nuuk i Grønland. Royal Run i Nuuk flyttes fra den 28. maj til den 30. august. Kronprins Frederik løber med i Sønderborg, København, Odense, Aalborg og i Grønland.

Annonce

Royal Run

Der er pt. tilmeldt 36.045 i København, 15.171 i Aalborg, 7650 i Odense, 418 i Rønne, 653 i Nuuk, mens der er udsolgt i Sønderborg. Der er fortsat muligt at tilmelde sig i alle byer på nær Sønderborg. I alle byer kan man vælge at gå eller løbe på enten one mile (1,6 kilometer), fem kilometer og ti kilometer. Royal Run blev første gang holdt i 2018 i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag. Her var 70.500 tilmeldt i Danmarks fem største byer.

Kronprinsen: Bevar glæden

Kronprinsparret kommer med denne hilsen i forbindelse med flytningen af Royal Run:

- Vi har i hele familien glædet os til at snøre løbeskoene til Royal Run. Men på grund af den aktuelle situation med coronavirus er vi desværre nødt til at udskyde årets løbefest. Vi vil gerne opfordre alle løbeglade - unge som ældre - til at bevare glæden og begejstringen for motion, følge myndighedernes anbefalinger og til at væbne sig med tålmodighed. Vi håber alle seks, at Royal Run kan blive et stort samlingspunkt efter sommerferien, og at alle indtil da passer på sig selv og hinanden, udtaler kronprinsfamilien.

Kronprinsen løber med

I Sønderjylland er det foreningen Sport Event Syd, der er den lokale arrangør. Eventchef Per Hussmann oplyser, at alle tilmeldte vil modtage en e-mail omkring datoændringen. Hvis man ikke kan deltage på den nye dato, kan man få pengene retur eller give sit startnummer videre til en anden uden gebyr. De startnumre, som eventuelle deltagere ikke ønsker at benytte, bliver sat til salg igen.

- Vi bakker op om at udskyde Royal Run og håber, at folk har forståelse for det. Vi håber også, at folk har lyst til at være med til den her løbsfest, selvom det bliver på en anden dato, siger Per Hussmann.

Løbet i Sønderborg vil blive holdt som planlagt, og kronprins Frederik vil løbe med, som det også hele tiden har været planen.

- Set i lyset af situationen er det det eneste rigtige at gøre. Nu skal alle planer og aftaler flyttes i den nærmeste fremtid, men sådan må det bare være, siger Per Hussmann.

På Royal Runs hjemmeside kan man få svar på praktiske spørgsmål i forbindelse med udsættelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce