Annonce
Sønderborg

20.000 løbere er tilmeldt: Royal Run Sønderjylland flyttes til september

Kronprins Frederik kommer i mål under Royal Run i København i 2018. Når løbet kommer til Sønderborg bliver det en af de største begivenheder i Sønderborg i 2020. Foto: Lars Møller
På grund af covid-19 udsættes kronprins Frederiks løb Royal Run i Sønderborg fra den 1. juni til søndag den 6. september. Dette sker for at sikre deltageres og tilskueres sikkerhed og sundhed.
Annonce

Sønderborg: Som et led i markeringen af 100-året for Genforeningen blev et af de fem Royal Run-løb i Danmark placeret i Sønderborg, og det blev en succes. For løbet blev på kort tid udsolgt med over 20.000 deltagere, og løbet bliver dermed det største løb i Sønderborgs historie.

Selvom der er over to måneder, til Royal Run skulle afvikles den sidste dag i pinsen, har en enig styregruppe i samråd med de lokale arrangører, kongehuset og mediepartneren TV 2 besluttet at udsætte Royal Run til søndag den 6. september.

- Vores absolut vigtigste opgave er at sikre sikkerheden og sundheden for de deltagere og tilskuere, der bakker op om Royal Run. Derfor har vi valgt at træffe beslutningen om at udsætte begivenheden, og vi er meget taknemmelige for, at vi sammen med vores lokale arrangører på forholdsvis kort tid har kunnet finde en ny dato, siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i Danmarks Idrætsforbund, på vegne af Royal Runs styregruppe.

Knap 80.000 personer er tilmeldt Royal Run i København, Sønderjylland, Odense, Aalborg, Bornholm og i Nuuk i Grønland. Royal Run i Nuuk flyttes fra den 28. maj til den 30. august. Kronprins Frederik løber med i Sønderborg, København, Odense, Aalborg og i Grønland.

Royal Run

Der er pt. tilmeldt 36.045 i København, 15.171 i Aalborg, 7650 i Odense, 418 i Rønne, 653 i Nuuk, mens der er udsolgt i Sønderborg. Der er fortsat muligt at tilmelde sig i alle byer på nær Sønderborg. I alle byer kan man vælge at gå eller løbe på enten one mile (1,6 kilometer), fem kilometer og ti kilometer. Royal Run blev første gang holdt i 2018 i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag. Her var 70.500 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
Annonce

Kronprinsen: Bevar glæden

Kronprinsparret kommer med denne hilsen i forbindelse med flytningen af Royal Run:

- Vi har i hele familien glædet os til at snøre løbeskoene til Royal Run. Men på grund af den aktuelle situation med coronavirus er vi desværre nødt til at udskyde årets løbefest. Vi vil gerne opfordre alle løbeglade - unge som ældre - til at bevare glæden og begejstringen for motion, følge myndighedernes anbefalinger og til at væbne sig med tålmodighed. Vi håber alle seks, at Royal Run kan blive et stort samlingspunkt efter sommerferien, og at alle indtil da passer på sig selv og hinanden, udtaler kronprinsfamilien.

Annonce

Kronprinsen løber med

I Sønderjylland er det foreningen Sport Event Syd, der er den lokale arrangør. Eventchef Per Hussmann oplyser, at alle tilmeldte vil modtage en e-mail omkring datoændringen. Hvis man ikke kan deltage på den nye dato, kan man få pengene retur eller give sit startnummer videre til en anden uden gebyr. De startnumre, som eventuelle deltagere ikke ønsker at benytte, bliver sat til salg igen.

- Vi bakker op om at udskyde Royal Run og håber, at folk har forståelse for det. Vi håber også, at folk har lyst til at være med til den her løbsfest, selvom det bliver på en anden dato, siger Per Hussmann.

Løbet i Sønderborg vil blive holdt som planlagt, og kronprins Frederik vil løbe med, som det også hele tiden har været planen.

- Set i lyset af situationen er det det eneste rigtige at gøre. Nu skal alle planer og aftaler flyttes i den nærmeste fremtid, men sådan må det bare være, siger Per Hussmann.

På Royal Runs hjemmeside kan man få svar på praktiske spørgsmål i forbindelse med udsættelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce