Annonce
Tønder

20 køer var på udflugt ved Tønder

Disse køer er der helt styr på. De er sådan set bare på vej hjem sammen med landmanden. Anderledes var det med den flok køer, der var stukket af hjemmefra for at tage en lille tur omkring Tønder. Arkivfoto: Jørgen Kirk/Scanpix


Tønder: 20 køer benyttede onsdag aften til en lille tur i det fri i området omkring Møllevej og Møgeltønder Omfartsvej.

Sydjyllands Politi fik anmeldelsen klokken 19.57.

- Vi tager selvfølgelig derud, for det er jo ikke helt ufarligt at køre ind i sådan et dyr, lyder det fra vagtchef, Erik Lindholdt.

I samme sekund får han dog meldingen om, at ejermanden er fundet.

- Det er sæson for løse dyr. Græsset gror og vejret er fugtigt. Det våde græs trækker strømmen ned i jorden, og så bliver det meget nemmere for dyrene at slippe ud, forklarer Erik Lindholdt.

Så opfordringen til landmændene er at holde græsset væk fra hegnet.

Lidt før klokken 21 slutter køernes tur i det fri. Og vagtchefen oplyser, at hverken køer eller bilister er kommet noget til.

Annonce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce