Annonce
Erhverv

20 procent af Koldings virksomheder har allerede skåret ned: Krisen kan koste 3000 arbejdspladser i Kolding

Allerede på nuværende tidspunkt har mange virksomheder opsagt medarbejdere, viser den spørgeskemaundersøgelse, som Business Kolding står bag, fortæller Morten Bjørn Hansen, der er administrerende direktør i Business Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling
Allerede nu har 20 procent af virksomhederne i Kolding opsagt medarbejdere, viser en spørgeskemaundersøgelse, som Business Kolding har lavet. Hvis virksomhederne får ret i deres aktuelle forventninger i forhold til opsigelser, så kan Kolding miste 2500-3000 arbejdspladser som følge af corona-krisen, lyder vurderingen fra direktør i Business Kolding.

Kolding: Ud af de knap 400 virksomheder, der har svaret på en spørgeskemaundersøgelse fra Business Kolding, har 20 procent svaret, at de allerede har skåret i medarbejderstaben.

- Det er en femtedel, der allerede nu har sagt farvel til medarbejdere, og hvis vi samtidig kigger på deres forventninger i forhold til at opsige medarbejdere, så risikerer vi i Kolding at stå med et tab på mellem 2500 og 3000 arbejdspladser, siger Morten Bjørn Hansen, der er direktør i Business Kolding.

Virksomhederne, der har deltaget i undersøgelsen, forventer lige nu, at beskæftigelsen i deres virksomhed vil falde med samlet 500 arbejdspladser. Det svarer til et fald på syv procent i forhold til hvor mange, der er ansat i virksomhederne.

- Når du kigger på det samlede antal beskæftigede i den private sektor, så er der cirka 40.000 i Kolding Kommune. Og hvis virksomhedernes forventninger holder stik, og det må siges at være usikkert lige nu, så kan krisen koste 2500-3000 arbejdspladser, siger Morten Bjørn Hansen.

Lige nu er det særligt hotel- og restaurationsbranchen, der for alvor er ramt af nedskæringer, men krisen rammer bredt, ifølge direktøren.

- Lige nu skal vi have med i baghovedet, at vi her taler om et kæmpe chok på økonomien. Der er flere, som umiddelbart vil blive ansat igen, når tingene kommer op i gear. Det gælder inden for restauranter og hoteller. Men hvilken effekt krisen vil få på antallet af arbejdspladser, det afhænger i høj grad af, hvor lang tid landet skal være lukket. Med andre ord. Det kan blive mildere, og det kan blive meget værre, siger Morten Bjørn Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce