Annonce
Sønderborg

200.000 kroner til Sønderborg og Gråsten: Mørke tunneller skal forskønnes med kunst

Tunnellen ved det tyske museum i Sønderborg blev i august 2020 malet af frivillige. Arbejdet har inspireret til forskønnelse af flere tunneller. Arkivfoto: David Skaaning
Byrådet har sat 200.000 kroner af til forskønnelse af tunneller. Nu er to tunneller i Sønderborg og Gråsten udvalgt til at blive forskønnet med kunst.

Sønderborg: For et år siden satte politikerne i Sønderborg Byråd 200.000 kroner af til forskønnelse af kommunens tunneller. Nu er de to tunneller udvalgt, som skal forskønnes. Af Sønderborg Kommunes 20 tunneller er tunnellerne under Kongevej i Gråsten samt under Lerbjerg til Mølleparken i Sønderborg blevet udvalget.

Det er teknik- og miljøudvalget, som har sagt ja til forskønnelsen af de to tunneller efter indstilling fra forvaltningen.

Det var Slesvigsk Parti, der havde puljen til forskønnelse af tunnellerne i Sønderborg Kommune med til forhandlingsbordet, da det gjaldt budgetaftale for 2021.

Annonce

Partiet ønsker, at kommunens øvrige tunneller også skal forskønnes.

- Tunneller under veje eller jernbaner er ofte en grå og mørk oplevelse, så det er en rigtig god idé at prøve at gøre noget ved det. Kunst på væggene kan få tunneller til at fremstå mindre mørke og utrygge og indbyde til en kreativ oplevelse, siger Stephan Kleinschmidt, der er viceborgmester formand for kulturudvalget.

Borgere og kunstnere maler

Det sønderjyske parti blev inspireret af tunnelen, der forbinder Kærvej med Rønhaveplads. Den blev i 2020 blev forskønnet af frivillige.

Også Gråsten Forum har længe arbejdet med en idé om at forbinde og udsmykke grå og kedelige broer og tunneller i Gråsten.

De to tunneller i Gråsten og Sønderborg skal forskønnes i samarbejde med Flensborg Fjord Kunst- og Kulturforening og elever på Sønderjyllands Kunstskole.

Tunnellerne skal forskønnes med vægmaleri på plader, som sættes op på tunnellernes vægge. Desuden planlægges det, at borgerne får mulighed for at male på nogle af pladerne.

Projektet skal gennemføres i april 2022.

Tunneller under veje eller jernbaner er ofte en grå og mørk oplevelse, så det er en rigtig god idé at prøve at gøre noget ved det.

Stephan Kleinschmidt
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Kultur

En gave til byen: Kunstner vil rejse moderne skulptur til minde om gammel redaktør

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg

Opdateret: Efterlyst 40-årig mand er fundet i god behold

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

Annonce